Syyttäjä: Kauniaisten murhasta syytetty uhkaili, seurasi ja tarkkaili uhria noin kahden vuoden ajan ennen puukotusta

Kauniaisten murhasta epäilty vangittiin: tältä tekopaikalla näyttää 2:09
Tältä rikoksen tekopaikalla näytti syyskuussa.

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta kuusikymppiselle miehelle murhasta Kauniaisissa. Syyttäjän mukaan mies puukotti toisen miehen, koska oli tälle vihainen ja mustasukkainen.

Syyttäjän mukaan mies ajoi syyskuussa Helsingistä Kauniaisiin uhrin asunnon luokse ja odotti siellä, että tämä ajaa pihaan. Uhri näki miehen ja lähti juoksemaan naapuriasunnolle pyytääkseen apua, haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjän mukaan syytetty tavoitti uhrin tämän ollessa ulko-oven rapulla ja soittamassa ovikelloa. Tämän jälkeen syytetty alkoi lyödä miestä keittiöveitsellä, syyttäjä sanoo haastehakemuksessaan.

Syyttäjä: Poistui ja pesi veitsen

Syyttäjän mukaan iskuja oli useita ja ne kohdistuivat eri puolille uhrin kehoa.

– (Uhri) on lyöntien aikana ja niiden seurauksena lyyhistynyt maahan. Ainakin osa veitseniskuista on kohdistunut (uhriin) hänen ollessaan maassa, haastehakemuksessa sanotaan.

Teon jälkeen mies poistui syyttäjän mukaan paikalta ja pesi käyttämänsä veitsen.

Syyttäjän mukaan mies oli suunnitellut tekoa ja puhunut sen toteuttamisesta toiselle henkilölle.

– (Syytetty) on tekoa edeltävästi noin kahden vuoden ajan toistuvasti uhannut (uhria) tappamisella sekä seurannut ja tarkkaillut (tätä). (Syytetty) on lisäksi ennen tekoa vahingoittanut (uhrin) omaisuutta ja kohdistanut (tähän) väkivaltaa, haastehakemuksessa sanotaan.

Oikeudenkäynti alkoi tiistaina valmisteluistunnolla Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Myöntänyt mustasukkaisuuden

Käräjäoikeuden mukaan syytetty ei ole jättänyt kirjallista ennakkovastausta. Syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies on myöntänyt poliisille olleensa mustasukkainen uhrille entiseen suhteeseensa liittyvistä syistä ja puhuneensa tämän tappamisesta. Lisäksi hän on myöntänyt käyneensä aiemmin uhrin asunnolla.

Mies on myöntänyt henkirikoksen tapahtumapäivänä odottaneensa uhria paikalla puoli tuntia ja lyöneensä tätä veitsellä kolmesti.

Käräjäoikeuden tietojen mukaan uhri haki syytettyä vastaan lähestymiskieltoa syksyllä 2022 tämän uhkaavan käytöksen vuoksi. Hakemuksessa sanotaan, että uhkailu oli jatkunut jo yli vuoden ja että epäilty oli käynyt myös hänen mökillään.

– Tuulilasiin kirjoitettuja lappuja sekä soittelu ja viestintä on jatkunut. Uhkaa ajaa autollansa päälleni tai puukottaa ja ampua, hakemuksessa sanotaan.

Käräjäoikeuden marraskuussa 2022 antamassa päätöksessä sanotaan, että uhri ja epäilty olivat sopineet, etteivät he ole yhteydessä toisiinsa eivätkä oleskele toistensa asuntojen tai vapaa-ajan asuntojen läheisyydessä.

Lähestymiskieltohakemus jäi sillensä, sillä uhri peruutti hakemuksen.

Lue myös:

    Uusimmat