Tupac Shakurin perhe ja ystävä reagoivat hänen murhastaan tehtyyn pidätykseen: "Universumi toimii"

Yhdysvaltalaisräppäri Tupac Shakur murhattiin Las Vegasissa vuonna 1996. 

29. syyskuuta poliisi pidätti Duane ”Keffe D.” Davis -nimisen jengipomon, jonka epäillään liittyvän 25-vuotiaan räppäri Tupac Shakurin  murhaan Las Vegasissa vuonna 1996. Clark Countyn piirisyyttäjä vahvisti samana iltana Suomen aikaa, että pidätettyä epäillään murhasta.

Tupacin läheinen ystävä näyttelijä Jada Pinkett Smith muisti edesmennyttä räppäriä Instagramin tarinat-osiossa. 

– Nyt toivon, että saamme vastauksia ja saamme tälle päätöksen. Lepää rauhassa, Pac, Pinkett Smith kirjoitti valkoisen kyyhkysemojin kera 30. syyskuuta. 

Tupacin sisko Sekyiwa "Set” Shakur kertoi lausunnossaan, että käsillä on keskeinen hetki vuosien hiljaisuuden jälkeen. 

– Hänen elämällään ja kuolemallaan on merkitystä, eikä tämän pitäisi jäädä ratkaisematta, joten kyllä, tämä päivä on voitto, mutta pidän tuomiota varalla, kunnes kaikki tosiasiat ja oikeudenkäynnit on saatu päätökseen. Tupacin ja Shakur-perheemme elämään ja kuolemaan liittyy paljon muitakin käsipareja. Etsimme todellista oikeutta kaikilla rintamilla, Set kommentoi.

Tupacin veli Mopreme Shakur kutsui pidätystä katkeransuloiseksi ja huomautti CNN:lle, että Davis on sulkenut suunsa vuosien ajan todistaessaan murhaa. Hän ihmetteli, miksi kaikki tapahtuu juuri nyt. Mopreme kertoi New York Postille hämmästyneensä, kun Las Vegasin etsijät ottivat muutama kuukausi sitten yhteyttä Tupacin perheeseen kertoakseen, että Tupacin murhaa tutkitaan edelleen. 

– Meille tämä ei ole ohi. Haluamme tietää miksi, ja oliko rikoskumppaneita, Mopreme kertoi New York Postille. 

Mopreme kertoi TMZ:lle aikovansa osallistua oikeudenkäyntiin, jossa hän toivoo, että motiivit ja muut asiaan liittyvät henkilöt selviävät.

– Universumi toimii, Pac on edelleen täällä. Pysy siis kuulolla, Mopreme sanoi. 

Ei aiemmin nostettuja syytteitä 

Tupac ammuttiin Las Vegasissa vuonna 1996. Hän oli kuollessaan 25-vuotias. Tupac oli ollut katsomassa Mike Tysonin ja Bruce Sheldonin nyrkkeilyottelua ja hän oli matkalla auton kyydissä yökerhoon. Valkoinen Cadillac ajoi Tupacin käyttämän mustan BMW:n rinnalle liikennevaloissa. Cadillacista ammuttiin ainakin yhdeksän luotia.Tupac kuoli sairaalassa useita päiviä myöhemmin.

Vaikka tapahtuneesta on ollut runsaasti spekulaatiota ja myös todisteita lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta, ei Tupacin surmasta ollut nostettu ennen perjantaita yhtäkään syytettä, kertoo New York Times.

Poliisia on vuosien saatossa syytettykin siitä, ettei virkavalta tehnyt tarpeeksi kovasti työtä saattaakseen surmaajaa vastuuseen. Las Vegasin poliisi on puolestaan perustellut jumiutunutta tutkintaa sillä, kuinka Tupacin lähipiiri ei halunnut tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Lähde: Vulture

Lue myös:

    Uusimmat