Mainos

Syyte: Sairaalasta karannut mies tunkeutui tilalle ja tappoi uhrinsa – puukotti sitten poliisikoira Börjeä

Loviisan henkirikosjutun käsittely alkoi torstaina Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii vuonna 1988 syntyneelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Veriteko tapahtui Loviisan Koskenkylässä elokuussa. Syyttäjän mukaan syytetty tunkeutui uhrin kotitilalle ja tappoi naisen iskemällä tätä useasti isolla veitsellä. Surma oli syyttäjän mukaan tehty vakaasti harkiten sekä erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Syyttäjän mukaan syytetty ei tuntenut naista ennalta, mutta oli asunut samalla maatilalla aiemmin useita vuosia ennen uhrin muuttamista sinne. Tapettuaan naisen syytetty jäi viettämään aikaa talolle, syyttäjä kertoi oikeudenkäynnissä.

– Hän on ominut sen itselleen. Hän on kuunnellut musiikkia uhrin tietokoneella ja hänen tavaroitaan löytyi eri puolilta taloa, syyttäjä Johanna Tauriainen kertoi oikeussalissa Ilta-Sanomien mukaan.

Puukotti poliisikoiraa

Syyttäjän mukaan veriteon jälkeen syytetty otti uhrin auton ja pakeni sillä poliisia yli 100 kilometrin tuntinopeutta. Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja osalla tieosuuksista oli 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi löysi miehen lopulta piiloutuneena kuusikkoon. Kiinnioton yhteydessä syytetty puukotti poliisikoira Börjeä niin, että koiran keuhko puhkesi ja se jouduttiin leikkaamaan.

Syyttäjän mukaan poliisi käytti mieheen etälamautinta, mutta vasta isku teleskooppipatukalla käsivarteen oli saanut tämän irrottamaan puukosta.

Syyttäjä vaatii, että syytetty tulee määrätä mielentilatutkimukseen. Mies oli karannut Kellokosken psykiatrisesta sairaalasta vain muutamaa päivää ennen epäiltyä murhaa.

Murhan lisäksi miestä syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä eläinsuojelurikoksesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.