Syyte: Mies pahoinpiteli avovaimoa ja heitti tämän kissan parvekkeelta – nainen iski kaksi kertaa veitsellä selkään

Keski-Suomen käräjäoikeudessa puidaan tapausta, jossa naisen syytetään lähisuhdeväkivallan päätteeksi puukottaneen avopuolisoaan hengenvaarallisesti selkään.

Tapaus sattui Jyväskylässä viime joulukuussa. Tekoa oli syyttäjän mukaan edeltänyt syksystä lähtien alkanut väkivallan sarja, jossa puukotetuksi tullut mies oli pahoinpidelllyt naista kuristamalla, raapimalla, repimällä ja lyömällä avokämmenellä.

Lisäksi mies oli heittänyt naisen kissan kerrostalon kolmannen kerroksen parvekkeelta alas ja jättänyt toisen kissan ilman hoitoa.

Syyttäjä: Kaksi iskua selkään, naapuri pelasti

Lopulta nainen oli syyttäjän mukaan samana päivänä, kun viimeinen pahoinpitely tapahtui, ottanut pitkähkön, terältään noin 14-senttisen veitsen, jolla hän oli iskenyt miestä kaksi kertaa yläselkään. Lyönnit olivat aiheuttaneet veri- ja ilmarinnat.

Syyttäjän mukaan teko jäi yritykseksi, kun mies pääsi koputtamaan naapurin ovelle. Naapuri oli hälyttänyt paikalle ambulanssin.

Naiselle vaaditaan vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeutta. Miehelle syyttäjä vaatii ehdollsita vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat