Mies heitti naisen kissan parvekkeelta, nainen iski miestä veitsellä – käräjäoikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut välituomion tapauksessa, jossa jyväskyläläisen pariskunnan humalainen välienselvittely kärjistyi tapon yritykseksi. Myös lemmikit joutuivat kärsimään.

1978 syntyneen jyväskyläläismiehen syytetään pahoinpidelleen avopuolisoaan useita kertoja viime syksyn aikana. Pahoinpitelysyytteiden mukaan mies oli muun muassa lyönyt naista kasvoihin, kuristanut häntä ja raapinut hänen kasvojaan. 

Miestä syytetään syytetään myös eläinsuojelurikoksesta ja vahingonteosta. Syytteen mukaan mies oli heittänyt naisen kissan alas kolmoskerroksen parvekkeelta ja viskannut perässä myös kissan hoittotarvikkeita.

Kaltoinkohdelluksi joutui myös toinen kissa, jonka mies oli jättänyt hoitoa vaille asuintalon rappukäytävään.

Puukotusta edelsi riita

1982 syntynyttä naista puolestaan syytetään miehensä tapon yrityksestä, joka tapahtui viime vuoden joulukuussa. Nainen oli syytteen mukaan lyönyt miestä takaapäin yläselkään kahdesti suurella veitsellä riitatilanteen jälkeen. Ennen puukotusta mies oli muun muassa heittänyt naista puisella jakkaralla niskaan

Iskut aiheuttivat miehelle hengenvaaralliset vammat. Mies pakeni naapuriin, jossa hänelle hälytettiin ambulanssi. 

Naisella on myös aiempaa väkivaltarikostaustaa. Vuonna 2016 törkeän pahoinpitelyn uhriksi oli joutunut naisen silloinen seurustelukumppani. Aiempaan rikoshistoriaan vedoten käräjäoikeus määräsi naisen välituomiossaan mielentilatutkimukseen.

Käräjäoikeus ratkaisee mielentilatutkimuksen tulosten jälkeen, millainen rangaistukset asiassa määrätään.

Nainen pidetään edelleen vangittuna. 

Lue myös:

    Uusimmat