Mainos

Syyte: Lähes kolmekymppinen mies oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja aiheutti lapselle vammoja – oikeus hylkäsi syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

8:09
Huomenta Suomessa pohdittiin, mitkä ovat seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijöitä.

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt 28-vuotiaan miehen syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Syyttäjä vaati vuonna 1990 syntyneelle miehelle rangaistusta elokuussa 2017 Pirkanmaalla tapahtuneesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytteen mukaan mies olisi ollut sukupuoliyhteydessä itseään 16 vuotta nuoremman lapsen kanssa.

Syytteen mukaan mies teki 10-vuotiaalle lapselle seksuaalisia tekoja, jotka olisivat olleet omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä. Lisäksi mies aiheutti syytteen mukaan lapselle vammoja.

Syyttäjän mukaan teko oli törkeä lapsen nuoren iän sekä uhrin ja tekijän suhteen takia. Rikos aiheutti syytteen mukaan erityistä vahinkoa lapselle, koska hän koki tekijää kohtaan erityistä luottamusta. Lapsi oli myös tekijästä erityisen riippuvainen.

Lapsi ei kertonut mitään

Mies kiisti teon ja syytteen.

Lapsella todettiin syyttäjän väittämät vammat, mutta oikeuden mukaan siitä ei esitetty selvitystä, miten vammat olivat syntyneet. Myös vammojen syntyajankohta jäi epäselväksi.

Lapsi ei itse kertonut mitään, mikä olisi antanut aiheen epäillä miestä rikoksesta.

Oikeus totesi, että väitetystä tapahtumasta esitettiin osaksi ristiriitainen ja osittain avoin selvitys. Tämän vuoksi oli hyvin mahdollista, että mies ei ollut toiminut syytteessä väitetyin tavoin.

Käräjäoikeus päätyi hylkäämään syytteen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja