Parikymppinen mies käytti 12-vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen rantasaunassa – uhri päihtynyt, oikeus piti tekoa törkeänä

Parikymppinen mies käytti vuosi sitten keväällä 12-vuotiasta tyttöä seksuaalisesti hyväkseen. Mies oli ollut suojaamattomassa yhdynnässä tytön kanssa rantasaunassa, käy ilmi Etelä-Savon käräjäoikeuden tuomiosta.

Oikeuden mukaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö oli törkeä muun muassa tytön nuoren iän sekä tekijän ja uhrin ikäeron takia. Oikeus katsoi miehen olleen tietoinen uhrin iästä, sillä he olivat perhetuttuja. Törkeyden puolesta puhui tuomion mukaan myös se, että tyttö oli tapahtumahetkellä päihtynyt. Mies myönsi havainneensa tytön päihtymystilan.

Miehen mukaan tyttö oli tilanteessa aloitteellinen.

– Mies ei ole häntä suostutellut eikä painostanut. Mies ei ole häntä alistanut, eikä teossa käytetty mitään väkivaltaa, miehen vastauksessa sanotaan.

Mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kaksi vuotta aiemmin nuorena henkilönä tehdystä varkaudesta kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Rangaistuksessa oikeus otti huomioon tuomitun heikentyneen terveydentilan.

Tuomittu määrättiin maksamaan hyväksikäytön uhrille 6 000 euroa korvauksia.

Tuomio on annettu lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat