Mainos

Miehen syyte törkeästä lapsen hyväksikäytöstä kaatui – 14-vuotias tyttö oli valehdellut ikänsä niin monelle, ettei miehen ollut syytä epäillä tätä

8:09
Huomenta Suomessa pohdittiin, mitkä tekijät nostavat hyväksikäytön riskiä.

Tytön halu paisutella ikäänsä säästi miehen tuomiolta Pirkanmaan käräjäoikeudessa huhtikuun alussa.

Vuonna 1995 syntynyt mies oli syytettynä kahdesta Tampereella tapahtuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joista toinen oli törkeä.

Perusmuotoisessa lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä miehen syytettiin seurustelleen 14–15 vuotiaan tytön kanssa puolentoista vuoden ajan ollessaan itse 19–20-vuotias.

Seurustelusuhteeseen liittyi useita yhdyntöjä. Mies myönsi teon ja kertoi seurustelusuhteen olleen tytön vanhempien ja sosiaalityöntekijöiden tiedossa.

Tyttö valehteli ikänsä, ja miehen syytteet kaatuivat

Törkeässä syytteessä miehen syytettiin olleen vuonna 2017, noin vuotta edellisen rikoksen loppumisen jälkeen, sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan tytön kanssa. Mies oli itse 21-vuotias.

Tyttö oli juonut useita oluita, eikä hän seurustellut miehen kanssa. Mies ei käyttänyt ehkäisyä.

Mies kiisti rikoksen, ja kertoi, ettei hänellä ollut syytä olettaa tytön olleen alle 16-vuotias. Useampi todistaja vahvisti, että tyttö oli valehdellut ikänsä ylöspäin yli 16-vuotiaaksi. Mies oli asunut tytön kanssa yhtä aikaa turvatalolla, joka ei sinänsä antanut miehelle syytä epäillä tytön ikää toisin.

– Todistajien kertomuksista saa käsityksen, että asianomistaja olisi valehdellut ikänsä useille eri henkilöille useita vuosia todellista vanhemmaksi, oikeus totesi tuomiossa.

Jäljelle jäi silti ehdollista vankeutta ja korvauksia

Oikeus katsoikin, että jäi varteenotettava epäily siitä, että miehen olisi voinut pitää varsin todennäköisenä tytön olevan alle suojaikäärajan.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen yhdestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Hänet määrättiin korvaamaan uhrille 2000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja