Mainos

Syysvaatteita esille: Pian viilenee – ”Sunnuntaina kylmää ilmaa pohjoisesta”

Sää viilenee viikonloppua kohti. Sateita on edelleen liikkeellä. Sunnuntaina lämpötilat putoavat jo reilusti.

Tänään maan eteläosassa on ylletty vielä 17-19 asteen lukemiin. Seuraava sadealue on kuitenkin jo tulossa: sateet alkavat tänään illalla lounaassa sekä länsirannikolla ja leviävät illan ja yön aikana maan yli koilliseen.

Perjantaiaamu on poutainen suuressa osassa maata, mutta pilvisyys on runsasta. Seuraava sadealue tulee perjantaina alkuillasta länteen ja kulkee lauantain vastaisena yönä koilliseen. Enimmät sateet tulevat pohjoisessa. Perjantaina sää jo viilenee hieman. Etelässä ollaan reilussa 15 asteessa, pohjoisessa kymmenen asteen tienoilla.

Lauantaina matalapaineen keskus on Pohjois-Lapin päällä ja Pohjois-Suomessa liikkuu ajoittaisia sateita. Sää on siellä myös tuulista.

– Etelä- ja Keski-Suomessa on puolestaan melko aurinkoista, pilvisyys vaihtelee. Sadekuurot ovat kuitenkin mahdollisia, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Jo lauantaina sää viilenee hieman perjantain lukemista, mutta sunnuntaina edessä on selkeä muutos.

– Virtaus kääntyy puhaltamaan pohjoisesta ja meille purkautuu kylmää ilmaa Vienanmereltä. Lämpötilat romahtavat ja ovat maan etelä- ja keskiosassa kymmenen asteen vaiheilla, ehkä hieman sen yläpuolella, Lapissa alle kymmenessä asteessa. Sunnuntai on epävakainen ja pilvisyys vaihtelee, sanoo Miina Manninen.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.