Kylmä sää vain väliaikaista – viikonloppuna jopa yli +10 astetta

Sää lämpenee loppuviikolla. Lämpötilat kipuavat lauantaina ja sunnuntaina paikoin kymmeneen plusasteeseen.

Sää jatkuu laajalti poutaisena, mutta ensi yönä vähäisiä lumisateita voi tulla Pohjois-Savossa, enimmäkseen sade on kuitenkin vettä ja räntää. Torstaina päivällä vesisateet ovat mahdollisia maan itäosassa ja Keski-Suomessa. Lappiin virtaa kylmää ilmaa ja lämpötilat ovat siellä päivälläkin pakkasella. Maan etelä- ja keskiosassa torstai on keskiviikkoa pilvisempi ja hieman lämpimämpi.

Perjantaina on poutaa, mutta pilvisyys lisääntyy. Suuressa osassa Lappia on todennäköisesti vielä pakkaspäivä. Tuuli kääntyy kuitenkin jo puhaltamaan lännestä.

– Suomeen alkaa virrata vähän leudompaa ilmaa. Sää lämpenee niin, että lauantaina lounaassa voi olla jälleen kymmenen plusastetta ja sunnuntaina yleisesti maan länsiosassa 10-11 astetta. Sunnuntaina päivällä koko maassa on plusasteita. Tämä säätyyppi näyttäisi jatkuvan vielä ensi viikon alussakin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Viikonlopun aikana Suomen yli kulkee kaksi sadealuetta, sekä lauantain että sunnuntain vastaisina öinä.

– Näistä jälkimmäinen sadealue on voimakkaampi. Sade voi olla Lapissa sateen etureunassa lunta, muualla maassa sade tulee vetenä. Päivisin aurinko pilkistelee viikonloppuna. Sunnuntaina luoteistuuli on tämän hetken ennusteen mukaan puuskaista. Tuuli vie lehtiä puista, sanoo Liisa Rintaniemi.

Yöpakkaset heikkenevät loppuviikolla

Viime yö oli näillä näkymin viikon kylmin. Esimerkiksi Ranualla ja Taivalkoskella oli lähes kymmenen pakkasastetta. Etelämpänäkin oli reippaita pakkasia, esimerkiksi Salossa, Hämeenlinnassa ja Vihdissä noin kahdeksan pakkasastetta. Loppuviikolla yöpakkasia on lähinnä Pohjois-Suomessa sekä alkuun paikoin muuallakin selkeillä alueilla.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat