Syysloman synkkä vaikutus Uudellamaalla: Pahoinpitelyjen ja ryöstöjen määrässä nousua – lisäksi keravalaisnuori teki virheen Snapchatissa

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan päättyneen syyslomaviikon olleen kiireellinen etenkin pahoinpitelyjen ja ryöstöjen selvittämisen osalta.

– Sillä oli selvästikin vaikututusta yksityisten paikkojen pahoinpitelyiden nousuun, komisario Jarmo Ojala kuvailee syyslomien vaikutusta.

Myös ryöstöjen määrä itäisellä Uudellamaalla oli selvästi aiempia viikkoja korkempi. Kirjatuista 11 ryöstöistä neljä oli poliisin mukaan törkeitä. Toissaviikolla ryöstöjä kirjattiin kuusi, sitä edeltävällä viikolla neljä.

– Törkeissä ryöstöissä epäillyllä tekijällä tai useammalla tekijällä on ollut hallussaan teräsase, käsiase tai vastaava muu vaarallinen astalo. Kaikki teot tapahtuivat ilta tai yöaikaan, Ojala kertoo.

Poliisilla oli viikossa noin 1700 tehtävää, joista kotihälytyksiä noin 120–140. Poliisi puhutteli myös keravalaisen nuoren hänen ladattua Snapchat-sovellukseen asiattomia kuvia.

– Haluamme muistuttaa, että nettisovelluksissa ei kannata julkaista tai jakaa mitään asiatonta materiaalia, edes pilailumielessä, koska sillä saattaa olla vakaviakin seurauksia, kertoo rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan ryhmästä.

Poliisin mukaan julkaisusta voi seurata 15 vuotta täyttäneiden osalta esitutkinta, jos on syytä epäillä rikosta, kuten laitonta uhkausta.

–  Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja ei koske mahdollisia korvausvaateita, vaan näitä voi tulla maksettavaksi myös 15 vuotta nuoremmille, Kauppinen jatkaa.

Törkeitä kokoontumisia

Viikonloppuna poliisi valvoi useita mopojen ja autojen kokoontumisajoja Vantaalla ja Keski-Uudellamaalla.

– Näissä kokoontumissa, joista poliisille ei tullut etukäteen ilmoitusta, tapahtui useita epäiltyjä liikennerikoksia, kuten törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia, liikenneturvallisuuden vaarantamisia, jotka osoittivat piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, sekä ajo-oikeudetta ajoja, kertoo komisario Asko Sartanen.

Lue myös:

    Uusimmat