Poliisi löi luvut tiskiin: BMW-harrastajien viikonloppu Kalajoella villitsi kaahailuun ja juopotteluun

Kalajoen pienlentokentällä vietetty BMW-harrastajien Bimmerparty-tapahtuma aiheutti entiseen tapaan poliisille paljon töitä, Oulun poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Bimmerpartyn ideana on koota yhteen BMW-autojen omistajia ja harrastajia. Tapahtumassa otetaan mittaa toisistaan sekä vietetään aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa.

– Kalajoella kirjattiin kyseisille päiville 67 tehtävää, joista lähes kaikki tehtävät liittyivät edellä mainittuun porukkaan joko suoraan tai välillisesti eri puolilla Kalajokea ja särkkiä. Tehtävät painottuivat iltoihin, päivällä oli hiljaisempaa, poliisin kenttäjohtaja Kari Kallunki kertoo tiedotteessa.

Putkareissuja ja ylinopeuksia

Viikonloppuna poliisi teki yhteensä 10 kiinniottoa, jotka liittyivät yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoon. Tämän lisäksi rattijuopumuksia kirjattiin yhdeksän kappaletta, joista yksi oli törkeä.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia ylinopeuden osalta kirjattiin kaksi. Liikenneturvallisuuden vaarantamisia ja vakavia piittaamattomuuksia kirjattiin ylinopeuden osalta puolestaan viisi. Yhteensä seitsemän ajokorttia jäi ylinopeuksien osalta poliisin haltuun.

Myös muita rikoksia

Poliisi kirjoitti viikonlopun aikana myös huomattavan määrän sakkoja, suurimmaksi osaksi ylinopeuksista, mutta myös muunlaista toimintaa sakotettiin.

– Muun muassa kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta, ajoneuvon korin ulkopuolella roikkumisista, kilpien kiinnittämättä jättämisestä ja luistattelusta asfaltilla, Kallunki toteaa tiedotteessa.

Jotain positiivista!

Hurjastelujen ja muun liikenteeseen liittyvien juttujen lisäksi poliisi on saanut tietoonsa tähän mennessä kymmenkunta näpistelyä ja tavaroiden katoamista.

– Positiivista on se, että niin sanottuja väkivallantekoja, kuten pahoinpitelyt, ei tullut poliisin tietoon. Tehtävät painottuivat enimmäkseen liikenteeseen, Kallunki päättää.

Lue myös:

    Uusimmat