Nuorisojoukko pahoinpiteli nuoren sairaalakuntoon Rovaniemellä, video leviää netissä – poliisilta vakava varoitus: "Lasten ei tule katsoa, jakamisesta puhumattakaan"

Kaveriporukka pahoinpiteli ja nöyryytti nuorta poikaa, uhri hakattiin ja sidottiin patteriin: Näin julmiin väkivaltarikoksiin alaikäiset ovat syyllistyneet 1:03
Näin julmiin väkivaltarikoksiin nuoret ovat syyllistyneet: "Juotettiin virtsaa ja kävelytettiin kuin koiraa"

Lapin poliisi ilmaisi huolensa sosiaalisessa mediassa leviävistä videoista, joissa kuvataan tappelua tai pahoinpitelyä.

Videoita on levitetty etenkin lasten ja nuorten keskuudessa. Lapin poliisin tutkinnassa on Rovaniemellä huhtikuun lopussa tapahtunut pahoinpitely. Usean nuoren epäillään pahoinpitelemällä aiheuttaneen nuorelle uhrille sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

– Nyt tutkittavaan pahoinpitelyyn liittyy tapahtumasta sosiaalisessa mediassa levinnyt tallenne. Tapauksesta on kirjattu Lapin poliisilaitokselle rikosilmoitus pahoinpitelystä ja sen osalta esitutkinta jatkuu. Tapahtumien kulku ja pahoinpitelyn osapuolet ovat poliisin tiedossa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ossi Granat.

Granatin mukaan somessa leviäviä pahoinpitelyvideoita ei pidä jakaa vaan niistä on ilmoitettava poliisille, koska niistä voi olla hyötyä tapausten tutkinnassa. Videoista on syytä ilmoittaa myös some-kanavien ylläpitäjille, jotta ne saadaan alustoilta pois.

– Paitsi, että väkivaltaisten videoiden jakamisessa saattaa syyllistyä itse rikokseen, voi videoiden jakaminen vaikuttaa negatiivisesti ihmisten turvallisuuden tunteeseen.

Poliisi muistuttaa, että huoltajien olisi syytä olla kiinnostuneita ja tietoisia, mitä sisältöä lapset internetistä katsovat.

– Lasten ei tule edes katsoa somessa leviäviä väkivaltaisia videoita, niiden jakamisesta puhumattakaan, tutkinnanjohtaja Ossi Granat jatkaa.

– Vaikka tekoon syyllistynyt olisi alle 15-vuotias, eikä siten rikosoikeudellisesti vastuussa teosta, on alle 15-vuotias kuitenkin vahingonkorvausvelvollinen. Vahingonkorvausasioihin liittyvät velvollisuudet voivat seurata nuoria ja näiden huoltajia pitkään, Granat muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat