Itä-Uudenmaan poliisi tutkii useita nuorten tekemiä vakavia rikoksia, kohteina jopa lapsia – kertoo puuttuneensa tapauksiin "kovilla pakkokeinoilla"

Miten puuttua lasten ja nuorten harjoittamaan väkivaltaan? 8:04
Katso myös: Miten puuttua lasten ja nuorten harjoittamaan väkivaltaan?

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee kahta 16-vuotiasta nuorta 15-vuotiaaseen kohdistuneesta puukotuksesta.

Poliisin mukaan väkivallanteko tapahtui viime viikon maanantaina Vantaan Myyrmäessä. Poliisin mukaan uhria puukotettiin eri puolille kehoa ja tämä sai useita vakavia, leikkaushoitoa vaatineita vammoja.

Puukotuksen taustalla oli poliisin mukaan tapahtumankulku, jossa uhri seurueineen oli pakottanut 16-vuotiaat autoon ja kuljettanut heidät toiseen kaupunginosaan. Siellä tilanne äityi tappeluksi.

16-vuotiaita epäillään asiassa tapon yrityksestä ja autoseurueen jäseniä törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Poliisi kertoo, että marraskuussa lyhyen ajan sisällä eri puolilla Vantaata sekä Keravalla on paljastunut muitakin vakavia nuorten tekemiä rikoksia.

Poikaporukka ryösti 12- ja 13-vuotiaat pojat

Esimerkiksi Keravan juna-asemalla 1. tätä kuuta viisinelihenkisen poikaporukan epäillään ryöstäneen 12- ja 13 -vuotiaat pojat. Yksi epäillyistä tekijöistä tehosti ryöstöä näyttämällä Karambit-tyylistä puukkoa. Asianomistajilta anastettiin vaatteita, rahaa ja sähkötupakkaa. Tähän törkeänä ryöstönä tutkittavaan tapaukseen epäillyt henkilöt ovat kaikki alaikäisiä.

–Tapon yrityksen minirangaistus on kahdeksan vuotta vankeutta ja törkeässä ryöstössä rangaistusasteikko on 2–10 vuotta vankeutta. Teoista on odotettavissa tuntuvia rangaistuksia,  nuorten tutkintaryhmän rikoskomisario Sampsa Aukio kertoo tiedotteessa.

– Itä-Uudenmaan poliisilaitos suhtautuu vakavasti nuorten ryöstörikollisuuteen. Esitutkinnassa poliisi on käyttänyt tapauksissa epäiltyihin henkilöihin kovia pakkokeinoja. Nuoria on muun muassa vangittu, pidätetty, määrätty matkustuskieltoon sekä ilmaisukieltoon ja kiireellisiä sijoituksiakin on tehty.

Lue myös:

    Uusimmat