Vorojen matkaan lähti räjähdekontti, pyöräkuormaaja ja kaksi seteliautomaattia – 2200 poliisitehtävää yhdessä viikossa Itä-Uudellamaalla

Viime viikko oli Itä-Uudellamaalla poliisille toistaiseksi kuluvan kesän kiireisin, kertoo poliisin tuore tiedote. Poliisia juoksuttivat muun muuassa rosvot, joiden matkaan lähti muun muassa räjähdekontti, pyöräkuormaaja ja kaksi setelimaksuautomaattia. 

Viime viikko oli Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tähän mennessä kesän kiireisin. Poliisi kertoo tiedotteessa, että erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin yli 2200 ja tehtäviä ja niitä riitti aina aamun pikkutunneille saakka. Kotihälytystehtäviä viikon aikana hoidettiin 133. 

– Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin viime viikolta 49. Niihin liittyviä väkivaltatehtäviä esiintyi muun muassa Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa.

– Varkauden kohteina olivat Tuusulassa muun muassa räjähdekontti sekä pyöräkuormaaja. Vantaalla varkaiden mukaan lähti arvokas aggregaatti ja pari ajoneuvoa. Asuntomurtoja viikolta kirjattiin yhdeksän, kertoo komisario Olavi Merihaara.

Poliisin tiedotteen pääset lukemaan kokonaisuudessaan tästä

Lauantaiaamuna tapahtui Vantaalla myös yksi kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus, jossa auto oli tuntemattomasta syystä suistunut tieltä ja osunut tolppaan. 

– Ulosajon syyn selvittäminen on vielä kesken, mutta poliisin saaman materiaalin perusteella tapauksen ei epäillä johtuneen liian kovasta ajonopeudesta, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Timo Luoto.

Mukaan mahtui myös isompia ryöstöjä, kun vorojen matkaan lähti lauantaiyönä kaksi setelimaksuautomaattia. 

– Ensimmäinen varkauksista tapahtui 2.7. noin kolmen aikaan aamuyöllä Myrskylässä, jossa kaupan pihassa sijaitseva kylmäaseman maksuautomaatti oli revitty irti ja siitä oli anastettu käteistä rahaa.

– Toinen varkauksista tapahtui Askolassa, jossa niin ikään kaupan pihassa olevan kylmäaseman maksuautomaatti oli revitty irti ja siitä oli anastettu käteistä rahaa, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Lue myös:

    Uusimmat