Mainos

Syyrian hallitus on valmis tulitaukoon

Syyrian hallitus on valmis tulitaukoon, sanoo maan varapääministeri Qadri Jamil. Brittilehti Guardianille puhunut Jamil toteaa sodan ajautuneen umpikujaan, jossa kumpikaan osapuoli ei pysty voittamaan toista.

Jamilin mukaan hallitus ehdottaa tulitaukoa, jos vain viivästyneet rauhanneuvottelut saadaan käyntiin Genevessä.

- Ulkopuolisen väliintulon lopettaminen, tulitauko ja rauhanomaisen poliittisen prosessin käynnistäminen, vastasi Jamil, kun häneltä kysyttiin hallituksen esityslistaa rauhanneuvotteluihin.

Iranin presidentti Hassan Rouhani ehti jo tarjoutua neuvotteluiden välittäjäksi Washington Postissa ilmestyneessä kolumnissa.

Myös Ranskan presidentti Francois Hollande otti kantaa Syyrian kriisiin Malissa, jossa hän kertoi Ranskan harkitsevan Syyrian opposition aseistamista. Hollanden mukaan aseet toimitettaisiin oppositioryhmä Vapaan Syyrian armeijalle valvotusti ja yhteistyössä useiden maiden kanssa.

Hollande lupasi Ranskan ryhtyvän asetoimituksiin laaja-alaisemmin ja hallitummin kuin Venäjä. Hollanden mukaan aseiden päätyminen islamisteille on kyettävä estämään.

Kerry vaatii turvallisuusneuvostolta päätöstä

Yhdysvallat vaatii YK:n turvallisuusneuvostoa laatimaan ensi viikolla sitovan päätöslauselman Syyrian kemiallisista aseista.

Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry myöhään eilen Suomen aikaa.

Kerry katsoi YK:n raportin osoittavan, että elokuisen kemiallisen iskun takana oli Syyrian hallinto. Niinpä turvallisuusneuvoston täytyy hänen mukaansa olla valmis toimimaan ensi viikolla.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.