Mainos

Syvistä vesistä kisalavojen kaunottareksi: Uskoisitko, että tämä fitness-kilpailija on 38-vuotias?

Kun tätä urheilullista naista katsoo, harva osaisi veikata oikein hänen ikänsä.

Fitness-kilpailijana parhaiten tunnettu Ana Delia De Iturrondo, 38, on joutunut käymään läpi ja pitkän kivisen tien tilanteeseen, jossa hän on nyt. Vaikka urheilu-ura ei tullut naiselle itsestäänselvyytenä, se oli yksi naisen lapsuudesta asti kyteneistä unelmista. 

Veljen kuolema oli syöstä naisen elämän lopullisesti raiteiltaan

Lapsena vanhemmat kannustivat ujoa tyttöä erilaisten liikuntaharrastusten, kuten uinnin ja baletin pariin, joiden avulla hänen toivottiin voittavan ujoutensa. Teini-ikäisenä Ana liittyi Puerto Ricon kansalliseen luistelujoukkueeseen, jonka ansiosta hän pääsi matkustelemaan ja pakenemaan edes hetkeksi stressaavaa arkea. Tytön molemmille vanhemmille oli diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö, joka vaikutti osaltaan myös Anan elämään.

Parikymppisenä nuori nainen muutti Miamiin luomaan mallin uraa, mutta urasi katkesi vain muutaman viikon jälkeen, kun Ana sai kuulla veljensä loukkaantuneen vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa. Veli menehtyi vammoihinsa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun veljeni kuoli, elämä löi päälle lujaa. Katosin mustaan aukkoon, enkä yksinkertaisesti pystynyt liikkumaan, Ana, joka oli jo aikaisemmin menettänyt isänsä, velipuolensa ja serkkunsa, kertoo.

Urheilu muodostui kuitenkin lopulta asiaksi, joka nosti naisen jälleen pimeydestä valoon.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Muistan eräänä päivänä itkeneeni sängyssä kun fitness-ohjelma alkoi. Muistan tuijottaneeni televisiota ja pohtineeni, miltä treenaaminen ennen tuntui. Halusin saada takaisin itseluottamukseni ja lakata säälimästä itseäni, Ana kertoo käänteen tekevästä hetkestä.

Toivoo myös muiden löytävän avun liikunnasta

Nainen alkoi treenata aktiivisesti kuntosalilla yhdessä miehensä kanssa, ja pian hän huomasi muuttuneensa paljon niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Anan puoliso kannusti naista osallistumaan fitness-kilpailuihin, joissa hän ensikertalaisena sijoittui upeasti toiseksi.

– Kuvittelin aina tulevani ballerinaksi tai olympiaurheilijaksi, nainen kertoo ja lisää toteuttavansa fitneksen kauttaa lapsuuden urheilu-unelmiaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuntosalin lisäksi nainen harrastaa vapaa-ajallaan vaeltamista, kiipeilyä ja luonnossa liikkumista. Hänen unelmissaan siintääkin oman hyvinvointikeskuksen avaaminen, jossa kovien treenien sijaan pääosaan nousisivat kokonaisvaltainen hyvinvointi.

– Olen nähnyt, kuinka tunteelliset tilanteet voivat vaikuttaa ihmiseen ja kuinka fitness voi saada heidän olonsa paremmaksi, Ana kertoo.

***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.