270 kiloa painanut Anthony hautoi karmeaa ratkaisua – yksi uni käynnisti jättimäisen muutoksen

Anthony Lopez painoi enimmillään yli 270 kiloa ja hautoi synkkää ratkaisua. Hän päätti kuitenkin tehdä toisin. Valtavan muodonmuutoksen tehnyt mies on pudottanut painoaan reilut 150 kiloa ja noussut kehonrakennuslavalle.

Flex Lewisin podcastissa puhunut Lopez kertoo olleensa ylipainoinen syntymästään lähtien. Painoa sen kuin kertyi, kun Lopez tottui syömään äitinsä kanssa lähinnä roskaruokaa.

Muita reilusti painavampaa Lopezia kiusattiin koulussa, mutta pidettiin myös hauskana jätkänä, ja nuorukainen muodosti huumorista itselleen suojamekanismia. Lopez varautui kommentteihin, joita hänestä sanottaisiin, ja osasi heittää herjaa takaisin.

Rakkaan isoisän menehtyminen syöpään vei kuitenkin sittemmin jo varttuneen Lopezin synkkiin vesiin. Lopez oli pitänyt pappaansa parhaana kaverinaan, ja kun isoisä oli poissa, Lopez masentui. Hän ei tehnyt enää töitä, ei välittänyt enää suhteestaan tyttöystäväänsä, ja alkoi syödä entistä enemmän, "jatkuvasti", suruunsa.

Lopez lihoi rajusti, enimmillään yli 270-kiloiseksi. Hänen oli vaikea kävellä rappusia ylös ja laittaa kenkiä jalkaansa. Tyttöystävä puki hänelle sukat. Takapuolen pyyhkiminenkin oli hankalaa, samoin seksi.

Lopez hautoi päässään itsetuhoisia ajatuksia ja oli valmis poistumaan. 

Lopezin näkemä uni käänsi kuitenkin suunnan. Lopez oli siinä sairaalassa kuolinvuoteellaan, sisko seuranaan. Lopez havahtui ajatuksen karmeuteen.

Seuraavana päivänä Lopez otti puhelun kuntosalilla touhunneelle tutulleen ja ryhtyi töihin. Hän myönsi, ettei ollut onnellinen sen kokoisena.

Lopez mietti, että siinä missä hänen isänsä ei pystynyt parantumaan syövästään, hän kykenisi tekemään sen omasta "syövästään", jonka hän kiteytti syömiseksi ja kurinalaisuuden puutteeksi. Se vain vaatisi paljon töitä.

En ollut valmis lähtemään. Isoisäni opetti ennen kuolemaansa minulle, että elämä on liian lyhyt. Ei ole väliä, miten paljon olet mokaillut, on sinun valintasi, ryhdytkö korjaamaan ongelmasi, Lopez kertoi.

Motivaatiolla kivun läpi

Alkuun Lopez lähinnä nyrkkeili ja nosteli käsipainoja. Laitteita oli vaikea käyttää, koska hän ei ollut mahtua niihin.

Lopez ei tiennyt paljoakaan terveestä ravinnosta, mutta kuten hän totesi, kaikki tieto olisi saatavilla, vaikeinta olisi itse töihin ryhtyminen.

Treenaaminen reilusti ylipainoisena tuntui kivuliaalta, mutta motivaatiota Lopezilla alkoi piisata. Hän oli jo kyllästynyt olemaan "huoneen isoin ihminen". Hän motivoi itseään hokemalla päivittäin itselleen, että tämä olisi viimeinen kerta, kun "näyttäisin tältä ja tuntisin näin".

Minun täytyi kulkea kivun läpi tullakseni soturiksi.

Lopezin kaltaisen painon ylläpitäminen ei ollut keholle luonnollista, ja painon pudottaminen kävi alkuun verrattain helposti. Prosessia helpotti Lopezin suuntaaminen ruuan saantia rajoittavaan mahalaukun kavennusleikkaukseen.

Ruokamääriä rajusti vähentäessään Lopez söi liian vähän proteiinia, mutta oppi sittemmin, että halutessaan satsata myös lihaksiin hän tarvitsisi proteiinia enemmän. Ruokailutavat muuttuivat, ja Lopez oli yhtä kaikki sisäistänyt säännöllisen treenaamisen tärkeyden hyvinvoinnilleen.

"Valta muuttaa elämäsi on sinun käsissäsi"

Laihdutusmyytit puntarissa - näin kilot oikeasti karisevat 11:31
Katso: laihdutusmyytit puntarissa - näin kilot oikeasti karisevat.

Ahkerasti uurastanut Lopez on tehnyt 2010-luvun lopulta näihin hetkiin mennessä kovan luokan muodonmuutoksen. Hän painaa nykyään alle 120 kiloa, ja kropassa on vaikuttavasti lihasmassaa.

Verkkovalmentajana ja personal trainerina nykyisin toimiva ja ihmisiä motivoiva Lopez on hypännyt jopa kehonrakennuslavalle.

Hän on jakanut Instagramissa kuvaparin, jossa hän on vasemmalla reilusti ylipainoisena ja oikealla lavalla kehonrakentajana.

– Henkilö vasemmalla sanoi syövänsä puhtaasti, käyvänsä kuntosalilla ja tekevänsä kaiken oikein, mutta ei laihtunut. Henkilö oikealla lakkasi valehtelemasta itselleen ja tajusi, että valheet ja tekosyyt eivät vie häntä mihinkään. Se oli heräämisen hetki, oivallus, että pelkkä puhe ei muuta elämää ja kehoa halutuiksi. Todellinen polku tavoitteiden saavuttamiseen on toimintaan ryhtymisessä! Lopez kirjoitti.

Podcastissa Lopez korosti osaavansa arvostaa elämää kivipohjasta ylös ponnistettuaan enemmän.

– Valta muuttaa elämäsi on sinun käsissäsi. Aloita nyt. Päästä irti tekosyistä ja anna tekojesi muokata tulevaisuuttasi sellaiseksi, josta olet aina haaveillut. Koskaan ei ole liian myöhäistä kirjoittaa tarinaasi uudelleen, Lopez ohjeisti Instagram-julkaisussaan.

Lue myös:

    Uusimmat