Evelinalle annettiin vain kolme päivää elinaikaa: Toisin kävi – kuvat paljastavat uskomattoman muutoksen

Ollessaan 19-vuotias, anoreksiasta kärsivälle nuorelle naiselle annettiin vain muutama päivä elinaikaa. Nyt, 10 vuotta myöhemmin, tämä sama nainen esittelee lihaksikasta vartaloaan fitness-lavoilla. 

Alimmillaan ruotsalainen Evelina Meyer painoi vain 31 kiloa ja eli yhdellä omenalla päivässä. Viiden vuoden ajan vakavan syömishäiriön kanssa taistellut Meyer kertoo vanhempiensa avioeron ja tulevaisuuden pelkojen ajaneen häntä kohti tätä hengenvaarallista tilaa.

– Alussa anoreksia toimi minulle keinona juosta karkuun omaa elämääni. En halunnut elää elämääni ja anoreksia toimi minulle jonkinlaisena itseapuna, Meyer kertoo.

Syömishäiriö eteni niin pitkälle, että nainen joutui viettämään peräti vuoden sairaalassa sydänoireiden vuoksi. Vaikka Meyer suostui syömään kaiken hänelle tarjotun ruoan, hänen sydämensä oli niin heikossa kunnossa, että se ei kestänyt suuria ruokamääriä saati sitten lääkkeitä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Lääkärit keroivat etteivät voisi pelastaa minua, ja että minulla olisi vain kolme päivää elinaikaa, nainen kertoo. 

Toisin kuin lääkärit uskoivat, nainen voitti lopulta pitkän taistelun syömishäiriötä vastaan ja ryhtyi toteuttamaan unelmiaan. 

On kumonnut lääkäreiden ennusteet monella tapaa

Parantumisprosessin aikana nainen kertoo kärsineensä sosiaalisten tilanteiden kammosta ja masennusoireista. Pienet askeleet ovat kuitenkin tuoneet häntä lähemmäs kohti terveellistä ja hyvinvoivaa elämää. 

– Parantumisessa rankinta oli yksinäisyys, sillä suurin osa ystävistäni hylkäsi minut sairastuttuani. Viestini kaikille onkin, että et ole yksin. Et, vaikka välillä tuntuisikin siltä, nainen kertoo. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt kolmekymppinen kahden lapsen äiti painaa 70 kiloa ja voi paremmin kuin koskaan ennen. Vaikka lääkärit epäilivät naisen rääkänneen kehoaan niin paljon, ettei lasten saaminen välttämättä onnistuisi, nainen kumosi lääkäreiden ennusteet myös tämän asian suhteen.

Vaikka fitness-urheilua harrastava nainen voi paremmin kuin koskaan ennen, hän kertoo yhä kamppailevansa silloin tällöin itsetuntonsa kanssa. Vaikka anoreksia jätti hänen elämäänsä ikuiset jäljet, nainen kertoo siitä ylipääsemisen mullistaneen hänen elämänsä täysin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nainen on perustanut Instagram-tilin inspiroidakseen ihmisiä ja antaakseen tukea kaikille syömishäiriöiden kanssa kamppaileville. Kaikki on mahdollista, eikä koskaan kannata luovuttaa.

Lähde: TheSun

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja