Mainos

Systembolagetin myymäläpäälliköt saivat sakkotuomioita

Parikymmentä Ruotsin alkoholiliikkeen Systembolagetin myymäläpäällikköä on tuomittu sakkoihin lahjusten vastaanottamisesta. Lahjuksen antaja, Vin-Trädgårdh-yhtiön varatoimitusjohtaja sai ehdollisen tuomion ja sakkoja. Tänään langetetut tuomiot ovat ensimmäiset pitkässä ja laajaksi levinneessä lahjusskandaalissa.

Tukholman käräjäoikeus katsoo ratkaisussaan, että syytettyinä olleet 18 myymäläpäällikköä olivat ottaneet rahaa alkoholituotteita Systembolagetille myyvän Vin-Trädgårdh-maahantuontiyhtiön johdolta.

Myymäläpäälliköt tuomittiin maksamaan valtiolle saamansa lahjussummat, osan oikeudenkäyntikuluista ja yhteensä 20 000 euron sakot. Vin-Trädgårdh-yhtiön varatoimitusjohtaja sai ehdollisen tuomion ja sakkoja, ja hänen sihteerinsä tuomittiin maksamaan sakkoja.

Tukholman käräjäoikeuden mukaan Vin-Trädgårdhin johto oli osoittanut 611 maksusuoritusta, yhteensä noin 90 000 kruunua, kaikkiaan 65 henkilölle. 47 epäillyn osalta syyte raukesi. Tuomiossa todetaan myös, että Systembolagetin johto oli selvästi kieltänyt työntekijöitään ottamasta vastaan rahaa ja muita lahjuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.