Kannattaako munakas valmistaa koko munasta vai vain valkuaisista? Kinkkiset valintatilanteet ratkaistiin

0:37 10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset?

NBC selvitti ruoka- ja terveysosiotaan hoitavan tohtorin ja hoitajan kanssa, millaiset vaihtoehdot ovat valintatilanteessa parhaita.

Videolla esitellään herkut, jotka aiheuttavat riippuvuutta!

Kannattaako tehdä munakas koko munasta vai vain valkuaisista?

Vastaus: Koko munasta

Syy: Keltuaisessa on runsaasti ravintoaineita. Myös pelkkien valkuaisten syöminen on ok, mutta keltuaisia on turha karsastaa. Tutkimuksen mukaan muna päivässä saattaa pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Kumpi on parempi aamupala, vihermehu vai McMuffin-sämpylä McDonaldsista?

Vastaus: McMuffin-sämpylä

Syy: Vihermehu on hyvä osa aamupalaa, mutta se ei saisi olla koko aamupala, sillä se ei sisällä esimerkiksi proteiinia. Valmismehussa voi olla järkyttävä määrä sokeria; lisäksi mehustaminen poistaa hedelmistä ja vihanneksista kuidut, jotka tekisivät keholle hyvää.

Fresh McMuffinissa on kananmunaa, jonka hyödyistä on puhuttu esimerkiksi tässä tutkimuksessa

McMuffinissa on 373 kilokaloria, saman yrityksen mansikka-banaanismoothiessa 162 kilokaloria. Muffinissa on kuitenkin enemmän proteiinia, ja 30 grammaa vähemmän sokeria. Joka-aamuista tapaa muffinin popsimisesta ei silti kannata tehdä. 

Kumpi on parempi, voikahvi vai tavallinen kahvi?

Vastaus: Tavallinen kahvi

Syy: Voilla kyllästettyjen kahvien voi on usein huonoa rasvaa. Iso Starbucksin latte täysmaidolla sisältää 220 kilokaloria, mutta voikahvin energiamäärät voivat kavuta jopa 810 kilokaloriin voin määrästä riippuen.

Jos kahvikupillisia tulee päivän aikana nautittua lukuisia, kannattaa kiinnittää erityisen paljon huomiota siihen, millä kahvinsa maustaa.

Keskustelu aiheesta videolla. Jos video ei näy, katso se täällä.

Kannattaako baarissa syödä nachoja vai olla syömättä mitään?

Vastaus: Nachot ovat parempi vaihtoehto

Syy: On parempi napostella jotakin pientä sen sijaan, että joisi alkoholia tyhjään vatsaan. Jos et syö nachoja ja juot paljon, loppuillasta itsekurisi voi kadota, jolloin syöt entistä enemmän. Jaa annos vaikkapa ystäviesi kanssa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja