Kiinalaisten ja yhdysvaltalaisten tutkijoiden löydösten mukaan säännöllinen kalaöljylisän syöminen voi pienentää sydänriskejä. Tuloksia on kuitenkin tulkittava varoen.
Tutkimuksen mukaan säännöllinen kalaöljylisän käyttö on yhteydessä pienentyneeseen sydänsairauksien ja ennenaikaisen kuoleman riskiin. Löydökset perustuvat 427 678 miehen ja naisen otantaan. Brittiläiset osallistujat olivat 40–69-vuotiaita, eikä heillä ollut todettuja sydän- tai syöpätauteja tutkimuksen alkaessa.
Lähes kolmannes osallistujista kertoi tutkimuksen alussa käyttävänsä säännöllisesti kalaöljyvalmisteita. Yhdeksän vuoden seurannan aikana tutkijat havaitsivat, että kalaöljylisien säännöllinen käyttö oli yhteydessä 13 prosenttia pienempään kuolleisuuteen ja 16 prosenttia pienempään riskiin kuolla sydän- ja verisuonisairauteen. Lisäksi kalaöljylisien käyttö oli yhteydessä 7 prosenttia pienempään sydäntapahtumien, kuten aivohalvauksen tai sydäninfarktin, riskiin.