Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Asiantuntija: Malttia kalaöljykapseleiden kanssa!

Colourbox.com
Julkaistu 22.04.2014 14:15
Toimittajan kuva

Piia Turunen

piia.turunen@mtv.fi

Ravitsemustieteen dosentti varoittaa kalaöljykapselien liiallisen käytön haitoista.

– Aika monet suomalaiset syövät kalaöljykapseleita. Niiden kanssa täytyy pitää pää kylmänä, ettei ala syödä ilmoitettuja enimmäismääriä enemmän. Kalaöljyissä on rasvahappoja, jotka vaikuttavat laiskistavasti verihiutaleisiin, jotka ovat veren hyytymisprosessissa keskeisiä soluja, Riitta Freese Helsingin yliopistolta kertoo.

– Esimerkiksi kirurgit ovat huomanneet, että runsaasti kalaöljyä nauttineilla voi tulla leikkauksissa komplikaatioita, koska heidän veren hyytymisensä on heikentynyt. Käytännössä komplikaatiot tarkoittavat esimerkiksi tihkuvuotoa. Eli malttia niiden kapseleiden kanssa.

Pitäisikö myös kalan syöntiä säännöstellä?

– Kalaa syömällä verihiutaleisiin vaikuttavia rasvahappoja ei nähdäkseni voi saada liikaa. Mahdollisten ympäristömyrkkyjen takia on runsaasti kalaa syövän toki hyvä käydä kurkkaamassa kalalajia mahdollisesti koskevat suositukset Eviran sivuilta.

Huomenta Suomessa kerrottiin maaliskuussa 2012, että yksi suomalainen syö vuodessa keskimäärin 76 kiloa lihaa, mutta vain noin 14 kiloa kalaa. Katso videolta, minkälaisia ideoita kalatukkuri Marko Kokkosella ja Michelin-kokki Sasu Laukkosella oli kalan hyödyntämiseksi.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Syötätkö koiralle perunaa? Tämä sinun pitää tietääSyötkö suonesi tukkoon? Monen suosima terveystapa sai kylmää kyytiä tutkimuksessaUusi vaikutus syöpäriskiin paljastui: Näin paljon kalaa kannattaa syödä viikossa Liian suolan verenpainevaikutuksia ei niin vain kumotakaan Nieletkö vitamiinit kahvin kanssa? Paha virhe!Maalaislääkäri Kiminkinen: Ravitsemussuosituksia on syytä uskoa
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa