Syöpäsairas Janita Lukkarinen rikkoi somehiljaisuuden: "Olen kotona saattohoidossa"

11:29
Janita Lukkarinen antoi joulu alla haastattelun MTV Uutisille kotonaan, ennen kuin joutui saattohoitoon Terhokotiin

Syöpää sairastava tosi-tv-tähti kertoi tiistai-iltana Instagram-tilillään pitkästä aikaa voinnistaan.

Juhannuksena 27 vuotta täyttänyt tosi-tv-tähti Janita Lukkarinen on kertonut sosiaalisessa mediassa avoimesti kamppailustaan syöpää vastaan. 

Syntymäpäivänsä jälkeen Lukkarinen ei kuitenkaan ollut päivittänyt julkista Instagram-tiliään, kunnes hän palasi tiistai-iltana pitkästä aikaa kertomaan voinnistaan.

Hän kertoo päivityksessään saattohoidon jatkuvan kotona raskaiden kortisonihoitojen päätyttyä.

– Pääsin kotihoitoon, kun olin aivan loppu jatkuvaan kortisonin piikittelyyn suoraan suoniin ja vaadin päästä pois, koska tilanteeni ei siellä ollessa muuttunut omalla tavallaan oletetusti, eli en nukkunut pois, kuten oli ennustettu tapahtuvaksi jo vuodenvaihteessa, Lukkarinen kirjoittaa.

– Olen siis kotona saattohoidossa, tietenkin sairaalareissuja on kertynyt matkan varrelle, mutta mikä tärkeintä, pääsin lähemmäs lähimmäisiäni, vaikka tämä kaikki on tietenkin heille todella raskasta nähtävää, mutta mikään ei silti korvaa yhdessä vietettyä aikaa.

Lukkarinen kertoo, että alkuvuoden kortisonihoidot aiheuttivat painonnousua, jonka seurauksena hän koki, ettei ollut enää omassa kropassaan.

Hän kertoo kirjoituksessaan myös syyn sille, miksi vietti kesällä hiljaiseloa sosiaalisesta mediasta.

– Elämäni koostui oksentamisesta, nukkumisesta ja järkyttävistä kivuista, joita en halunnut jakaa.

Ennen siirtymistään kotiin, Lukkarinen oli saattohoidossa Terhokodissa tammikuun alusta lähtien. Hän on taistellut syöpää vastaan keväästä 2019 lähtien, kun sairaus uusiutui.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja