Mainos

Syöpäsairaan äidin epätoivo: Perheen nuorimmat lapset sokeutuvat vähitellen – eikä sitä voi pysäyttää

Kuusilapsisen perheen vanhemmat haluavat luoda lapsilleen mahdollisimman paljon muistoja – nyt kun se on vielä mahdollista. 

Kun kuuden lapsen äidille Tammy Watsonille diagnosoitiin kohdunkaulansyöpä viime heinäkuussa, hän ajatteli diagnoosin olevan suurin vastoinkäyminen, jonka hän joutuisi elämänsä aikana kohtaamaan. Valitettavasti tämä oletus osoittautui vääräksi, sillä vain kaksi kuukautta syöpädiagnoosin jälkeen toinen pommi ravisteli perheen elämää. 

Äidin suurin painajainen kävi toteen, kun hän huomasi perheen toiseksi nuorimmaisen lapsen, Jaydenin, käytöksen muuttuneen. Täyttäessään neljä vuotta, kolmevuotiaana lukemaan oppinut poika menetti yhtäkkiä täysin mielenkiintonsa kirjoja kohtaan. Silmälääkärin suorittamissa testeissä pojan näön todettiin heikentyneen huomattavasti, ja se tulisi heikentymään tulevaisuudessa entisestään.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yllättävä tapahtumaketju sai Watsonin äidinvaiston nostamaan päätään, ja hän päätti viedä myös kuopuksensa, kaksivuotiaan Tahlia-tytön, silmälääkärin vastaanotolle. Pian äiti joutui kuulemaan ikävät uutiset; hänen nuorimmat lapsensa tulisivat menettämään näkönsä – eikä mitään ollut tehtävissä.

Vanhemmat haluavat toteuttaa lastensa haaveet

Molempien lasten todettiin kärsivän geenimutaation aiheuttamasta verkkokalvorappeumasta, retinitis pigmentosasta, jossa näkökenttä supistuu vähitellen johtaen lopulta sokeutumiseen.  

– Alussa menin shokkiin, en tiennyt, mitä odottaa. Se oli pelottavaa, itse samaan aikaan rankkoja syöpähoitoja läpikäynyt Watson kertoo.

– Se jätti paljon kysymyksiä. En pystynyt käsittämään, kuinka tämä tapahtui heille niin nuorella iällä. Vaadin vastauksia, mutta niitä ei ollut. Se on ollut tässä kaikkein rankinta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka perheelle tulee väistämättä eteen haasteita, he eivät vielä ole kertoneet lapsille heidän sairaudestaan, vaan haluavat lapsiensa olevan lapsia mahdollisimman pitkään. Vanhemmat haluavat nyt viedä lapsiaan paikkoihin, jossa he ovat aina halunneet käydä – nyt kun he pystyvät vielä näkemään. 

Watsonin mukaan Jayden on aina halunnut nähdä Sydneyn Oopperatalon, ruokkia delfiineitä ja nähdä pandan. Maailmassa on niin monia ihmeellisiä paikkoja, mutta näillä lapsilla on niiden näkemiseen liian vähän aikaa. 

Lähde: KidSpot 

***

0:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.