Mainos

Syöpäkeskuksen ylilääkäri vaihtoehtohoidoista: Tehokas hoitomuoto ei jää salaisuudeksi

24:40

Ylilääkäri Johanna Mattson HYKSin Syöpäkeskuksesta vakuutti Hyvää Elämää -ohjelmassa, että kaikki tiedossa olevat tehokkaat syövän hoitomuodot ovat myös käytössä.

Keskustelu esimerkiksi ruokavalion tai antioksidanttien merkityksestä syövän hoidossa käy välillä sosiaalisessa mediassa kuumana – onko niillä oikeasti merkitystä?

– Itse olen koululääketieteen edustaja, kun toimin yliopistollisessa sairaalassa. Mutta nykyaikana, kun tieto leviää sähköisesti kaikkialle maailmassa, niin jos syövän hoitoon tulee jokin hyvin tehokas hoitomuoto, niin ei se kyllä salaisuudeksi jää, Johanna Mattson sanoi lähetyksessä.

– En ole sanomassa sitä, etteikö mielenkiintoisia avauksia voi tulla erilaisista asioista – niin kuin nyt immunologista hoidoista –, mutta ajattelen kyllä, että tarvitaan vakuuttavaa tieteellistä näyttöä ja arviointia, että ne löytävät tiensä ihan kansainvälisesti yhteisymmärryksessä luotuihin hoitosuosituksiin.

Miten syöpäpotilas pääsee uusiin hoitotutkimuksiin? Miten syöpähoidot eroavat julkisella ja yksityisellä puolella? Katso video ylhäältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.