Syöpädiagnoosin saanut Jasmiina Yildiz kertoo ajatuksistaan: "En ole se sama ihminen ollenkaan"

Jasmiina Yildiz avaa Instagram-tilillään ajatuksiaan sairastumisensa jälkeen.  

Big Brother Suomi -voittaja ja podcast-juontaja Jasmiina Yildiz, 26, kertoi hiljattain Nikotellen-podcastin jaksossa sairastuneensa kohdunkaulan syöpään. Hän sai jakson nauhoitusten jälkeen lisää järkyttäviä uutisia lääkäriltä: syöpä on levinnyt reiden imusolmukkeisiin ja kohdun viereisiin kudoksiin. Yildiz aloitti syöpähoidot viime viikolla.

Yildiz jakaa tuoreimmassa Instagram-päivityksessään ajatuksia diagnoosinsa jälkeen. Hän kertoo elämän muuttuneen hetkessä sen jälkeen, kun sairastuu vakavasti. 

– Tajuaa, kuinka onnekas on siinä perusarjessa ollut. Nyt antaisin mitä vaan, että ongelmani olisi se, että juna on myöhässä tai ostamassani smoothiessa on banaania, hän kuvailee. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän kertoo olevansa surullinen ja käyneensä asiaa paljon läpi. 

Tuntuu epäreilulta ja pahalta. Miksi muut saavat nauttia keväästä, kun itse makaan sälekaihtimet kiinni sängyssä kivusta itkien ja huutaen? Miksi elämäni on pelkkää harmaata mössöä lääkepöhnän takia? 

– Olen menettänyt itseni ja en tunne enää minua yhtään, koska en ole kokenut normaalia oloa ja päivää kuukausiin. En ole se sama ihminen ollenkaan ja suren myös sitä. 

Yildiz kuvailee kuitenkin oivaltaneensa, että ehkä kaiken kuuluikin mennä juuri näin. 

– Elämä valmistelee minua olemaan tämän jälkeen uusi, parempi ja vahvempi Jassu. Fiilistelen jo nyt kaikkea paljon enemmän ja näen kaiken extrakauniina. Ihana maailma ja ihana elämä! Hyvinä hetkinä suunnittelen sängyssä toiveikkaana parantumisbileitäni, niistä tulisi eeppiset! Haluan paljon lonkeroa, esiintyjiä ja ehkä jonkun streetfood- kärryn. 

– Tämä auttaa minua jaksamaan nämä helvetilliset päivät ja myös te kaikki, jotka myötäelätte tätä. Kiitos kaikesta tuesta ja viesteistä, luen niitä ja hymyilen. Nauttikaa ja rakastakaa elämää, tehkää juuri sitä, mitä haluatte, rakastakaa myös toisianne, kyllä tämä tästä, hän päättää kirjoituksensa. 

Yildiz kertoi aiemmin MTV Uutisille empineensä aluksi pitkään, puhuisiko hän sairastumisestaan julkisuudessa. Hän kuitenkin kokee tärkeäksi kertoa asiasta, jotta naiset menisivät tutkimuksiin.

– Jakso oli ihan äärimmäisen hankala tehdä ja tällaisessa tilanteessa toivon, että saan rauhassa parannella itseäni ilman spekulaatioita. Voin rehellisesti sanoa, etten ole ikinä törmännyt somessa, kuka olisi sanonut, että minulla on muuten kohdunkaulan syöpä. Haluan sanoa kaikille, että käykää kohdunkaulan syövän seulonnoissa, kun sellainen kutsu tulee kotiin, Yildiz muistutti.

– Lääkäri sanoi minulle, että heillä on todellinen ongelma saada kutsun saaneita nuoria naisia tutkimuksiin. Ihmiset eivät vieläkään tajua vakavuutta ja sitä, että se on ainut keino huomata solumuutokset ajoissa ja pystyy tekemään paljon asioita, ennen kuin tilanne on huono, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat