Kohdunkaulan syöpään sairastunut Jasmiina Yildiz aloitti syöpähoidot

Jasmiina Yildizin syöpähoidot ovat alkaneet.

Big Brother Suomi -voittaja Jasmiina Yildiz, 26, kertoo Instagramissa aloittaneensa tänään keskiviikkona syöpähoidot. Hän kertoi viime viikolla Nikotellen-podcastin jaksossa sairastuneensa kohdunkaulan syöpään.

Instagramin Tarinat-osioon jakamallaan videolla Yildiz astelee sisään Syöpäkeskuksen ovista.

Nyt mun matka sit oikeesti alkaa. Uskomatonta ja sanattomaksi vetää, mutta yritän olla tosi reipas, hän kirjoittaa videon yhteydessä.

Instagramin Tarina-postaukset ovat katsottavissa 24 tunnin ajan.

Yildiz sai diagnoosin kohdunkaulan syövästä noin kuukausi sitten. Hän sairasteli pitkin alkuvuotta, jonka vuoksi hän oli sairauslomalla hänen ja radiojuontaja Niko Saarisen juontamasta Nikotellen-podcastista.

Viime perjantaina ilmestyneessä Nikotellen-jaksossa Yildiz kertoi, miksi hän on ollut poissa. Hän sanoo jakson alussa kyynelehtien, että aihe on hyvin vaikea, mutta haluaa kertoa siitä kuuntelijoille suoraan. 

– En tule kertomaan hirveän yksityiskohtaisesti, mitä minulle tulee seuraavaksi tapahtumaan. Toivon, että spekulointi ei keskity siihen. Kerron, kun tiedän ne kunnolla ja minulla on niistä kokemusta ja tietoa, Yildiz sanoo podcastissa.

Yildiz sai jakson nauhoitusten jälkeen lisää järkyttäviä uutisia lääkäriltä: syöpä on levinnyt.

– Syöpä oli ehtinyt jo levitä reiden imusolmukkeisiin ja kohdun viereisiin kudoksiin. Olen henkisesti aivan rikki ja tämä on todella kuormittavaa. Tässä tilanteessa on pakko toivoa hyviä uutisia, muuten ei jaksa. Sitten kun niitä hyviä uutisia ei tule, se on äärimmäisen raskasta, Yildiz kertoi MTV Uutisille.

Yildiz kertoi MTV Uutisille empineensä aluksi pitkään, puhuisiko hän asiasta julkisuudessa. Hän kuitenkin kokee tärkeäksi kertoa asiasta, jotta naiset menisivät tutkimuksiin.

– Jakso oli ihan äärimmäisen hankala tehdä ja tällaisessa tilanteessa toivon, että saan rauhassa parannella itseäni ilman spekulaatioita. Voin rehellisesti sanoa, etten ole ikinä törmännyt somessa, kuka olisi sanonut, että minulla on muuten kohdunkaulan syöpä. Haluan sanoa kaikille, että käykää kohdunkaulan syövän seulonnoissa, kun sellainen kutsu tulee kotiin, Yildiz muistutti.

– Lääkäri sanoi minulle, että heillä on todellinen ongelma saada kutsun saaneita nuoria naisia tutkimuksiin. Ihmiset eivät vieläkään tajua vakavuutta ja sitä, että se on ainut keino huomata solumuutokset ajoissa ja pystyy tekemään paljon asioita, ennen kuin tilanne on huono, hän jatkoi


 

Lue myös:

    Uusimmat