Kohdunkaulan syöpään sairastunut Jasmiina Yildiz sai lisää järkyttäviä uutisia: "Syöpä levinnyt reiden imusolmukkeisiin"

Jasmiina Yildiz kertoo MTV Uutisille saaneensa huonoja uutisia lääkäriltä.

Big Brother -voittaja Jasmiina Yildiz, 26, kertoo uusimmassa Nikotellen-podcastin jaksossa sairastuneensa kohdunkaulan syöpään. Yildiz sai shokkidiagnoosin, joka muutti hänen koko elämänsä, noin kuukausi sitten.

Yildiz myöntää MTV Uutisille empineensä pitkään, puhuuko asiasta julkisuudessa. Hän kuitenkin kokee tärkeäksi kertoa niin vaikeasti ja henkilökohtaisesta asiasta, jotta naiset menisivät tutkimuksiin.

– Jakso oli ihan äärimmäisen hankala tehdä ja tällaisessa tilanteessa toivon, että saan rauhassa parannella itseäni ilman spekulaatioita. Voin rehellisesti sanoa, etten ole ikinä törmännyt somessa, kuka olisi sanonut, että minulla on muuten kohdunkaulan syöpä. Haluan sanoa kaikille, että käykää kohdunkaulan syövän seulonnoissa, kun sellainen kutsu tulee kotiin, Yildiz muistuttaa kaikkia.

– Lääkäri sanoi minulle, että heillä on todellinen ongelma saada kutsun saaneita nuoria naisia tutkimuksiin. Ihmiset eivät vieläkään tajua vakavuutta ja sitä, että se on ainut keino huomata solumuutokset ajoissa ja pystyy tekemään paljon asioita, ennen kuin tilanne on huono.

Joulukuussa alkoi alavatsakivut

Yildizillä alkoi olla merkittäviä alavatsakipuja joulukuussa, mutta lääkäri on arvioinut syövän olleen hänellä oireettomana jo pitkään.

– Oireet tulevat, kun kohdunkaulan syöpä on edennyt. Aluksi kipuja oli silloin tällöin, mutta tammikuun puolessa välissä se alkoi olla päivittäistä ja voimakasta. Aloin huomata, etten pärjää yhtä päivää ilman särkylääkettä, Yildiz kuvailee.

Aluksi särkylääkkeet auttoivat, mutta aika nopeasti Yildiz huomasi, ettei niistä ole enää apua. Hän varasi ajan lääkäriin. Pian Yildiz ymmärsi tilanteen vakavuuden, kun hän heräsi yöllä koviin kipuihin.

Yildizille tehtiin monia tutkimuksia viikkojen aikana ja välillä viikonloppuisin hän hakeutui päivystykseen särkyjen vuoksi. Viimein syy selvisi.

Kerroin podcastissakin, että minulta otettiin papakoe ja siitä löydettiin muutos. Sain ensin ajan kolposkopiaan (kohdunsyyn tähystykseen), mutta kivut pahenivat ja hakeuduin aikaisemmin lääkärin vastaanotolle. Sen jälkeen ruvettiin tekemän löydöksiä.

Yldizin elämä järkkyi, kun lääkäri kertoi kohdunkaulan syövästä.

– Se oli aivan jäätävä shokki. Mietin monet yöt sitä, ettei kaikki ole ok. Tiesin sen koko ajan omassa kropassani, että tässä on jotain muuta. Olen varmasti tehnyt sitä työtä henkisesti ja alitajuntaisesti koko ajan.

Nikotellen-podcastin nauhoitusten jälkeen Yildiz sai lisää järkyttäviä uutisia lääkäriltä: syöpä on levinnyt.

– Syöpä oli ehtinyt jo levitä reiden imusolmukkeisiin ja kohdun viereisiin kudoksiin. Olen henkisesti aivan rikki ja tämä on todella kuormittavaa. Tässä tilanteessa on pakko toivoa hyviä uutisia, muuten ei jaksa. Sitten kun niitä hyviä uutisia ei tule, se on äärimmäisen raskasta, Yildiz herkistyy.

Yildizillä alkaa hoidot hyvinkin pian, mutta hän ei halua puhua julkisuudessa suojellakseen itseään.

– Varmasti kerron niistä myöhemmin, mutta haluan sen oman kokemuksen ensin. En halua mitään turhia kauhukuvia, millaisia hoidot voivat olla. Toivon, että ihmiset kunnioittava sitä.

Yildiz elää tällä hetkellä järkyttävissä kivuissa, jotka vaikuttavat hänen koko elämäänsä. Monesti yöunet jäävät pariin tuntiin, kun yöllä kivut ovat kovimmat. 

Yildiz haluaa lähettää kiitoksensa vielä lopuksi ystävilleen.

– Heillä on iso merkitys, että voin jutella asiasta ja käydä eri vaihtoehtoja läpi. Tämä vaikuttaa niin moneen ihmiseen ja kaikki reagoivat asiaan eri tavalla, Yildiz sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat