Mainos

"Syön terroristit elävältä" – Filippiinien presidentiltä jälleen verenhimoinen uhkaus

Törkykommenteistaan tunnettu Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte kohauttaa jälleen. Presidentti kommentoi islamistisen Abu Sayyaf -sissiliikkeen viimeisimpiä iskuja uhkauksella, jonka mukaan hän repii terroristit elävältä ja syö heidät raakana ihmisten edessä.

– He saavat maksaa. Kun aika tulee, syön heidät kansan edessä. Rehellisesti sanottuana, jos suututtatte minut, syön teidät raakana, Duterte kuvaili filippiiniläisyleisölle Laosissa Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön huippukokouksessa.

Abu Sayyaf -islamistimilitantteja syytetään iskusta Duterten kotikaupungissa Davaossa viime viikolla. Iskussa kuoli 14 ihmistä.

– Viillän ruumiinne auki. Antakaa minulla viinietikkaa ja suolaa, niin syön teidät. En vitsaile, Duterte sanoo virallisessa videotaltioinnissa hänen Laosin-puheestaan.

Samaisella Laosin-matkalla Duterte haukkui myös Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa huoranpenikaksi, minkä jälkeen Obama perui tapaamisensa Duterten kanssa.

Solvaamisen taustalla oli Duterten mukaan se, että hän ei halunnut Obaman luennoivan hänelle ihmisoikeuksista.

Avustajat saavat selitellä

Duterte valittiin Filippiinien presidentiksi viime toukokuussa. Hän aloitti saman tien julman sodan erityisesti huumerikollisia vastaan.

Lähes 3000 ihmistä on kuollut kesäkuun lopun jälkeen, jolloin presidentti virallisesti aloitti virassaan. Ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet presidentin toimet.

YK on toistuvasti varoittanut Dutertea tämän kovista otteista, mihin Duterte on vastannut uhkauksella erota koko maailmanjärjestöstä. Myöhemmin hän tosin kuittasi uhkauksensa vitsiksi.

Presidentin avustajat ovat selitelleet presidentin käytöstä ja kommentteja useaan otteeseen. He ovat muun muassa neuvoneet journalisteja ottamaan Duterten lausunnon vähemmän kirjaimellisesti.

Avustajien mukaan 71-vuotias Duterte puhuu karskisti kansankielellä, minkä vuoksi väärinymmärryksiä syntyy helposti. Puhetapaansa Duterte ei siis selvästikään ole muuttamassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.