Mainos

Filippiinien presidentti varoittaa tuhansien kuolevan huumesodassa – ei ota enää vastaan EU-apurahoja

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte vannoi torstaina jatkavansa huumeiden vastaista taistelua ja uhkasi kymmenillätuhansilla uusilla kuolemilla. Presidentti vakuutti, ettei hän anna arvostelun pelottaa itseään.

Filippiinit ilmoitti aiemmin torstaina, ettei se enää ota vastaan EU:n apurahoja, koska unioni puuttuu Filippiinien sisäisiin asioihin.

Euroopan unioni on toistuvasti arvostellut presidentti Rodrigo Dutertea kovista otteista huumeita vastaan käytävässä sodassa, jossa on saanut surmansa tuhansia ihmisiä.

– Filippiinien hallitus on ilmoittanut meille, että he eivät enää hyväksy uusia EU-avustuksia, EU:n edustusto kertoi Manilassa. EU:n maksama apu on noussut noin 250 miljoonaan euroon. Presidentti Duterten mukaan Filippiinit haluaa olla itsenäinen.

Duterte käytti viime vuonna karkeaa kieltä ja näytti keskisormea, kun Euroopan parlamentti ilmaisi huolensa huumekuolemista.

Duterte voitti viime vuonna presidenttivaalit lupaamalla kitkeä rikollisuuden ja huumeet Filippiineiltä. Tämä tapahtuisi hänen mukaansa tappamalla huumekauppiaita ja narkomaaneja

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan kyse voi olla rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Duterte uhkasi torstaina sillan vihkimisseremonian yhteydessä arvostelijoitaan mestauksella. Hän varoitti, että 50 000 ihmistä kuolee huumesodassa.

Juttua päivitetty 18.5. kello 15.23: Duterte varoitti kymmenien tuhansien kuolevan huumesodassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.