Mainos

Filippiinien presidentti kertoi teloittaneensa ihmisiä omin käsin – "Ajelin kaupungilla ja etsin hankaluuksia, jotta voisin tappaa"

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on kertonut tappaneensa epäiltyjä rikollisia omin käsin toimiessaan pormestarina kaupungissa maan eteläosassa.

Presidentti kertoi asiasta myöhään maanantai-iltana liikemiehille antamassaan puheessa, joka liittyi hänen kampanjaansa laittomien huumeiden hävittämiseksi.

Duterte käynnisti kampanjan tultuaan valituksi maan presidentiksi kesäkuun lopussa. Ennen presidenttiyttään Duterte toimi Davaon kaupungin pormestarin noin 20 vuoden ajan.

– Davaossa minulla oli tapana tehdä se henkilökohtaisesti. Vain näyttääkseni miehille (poliiseille), että jos minä voin tehdä sen, mikseivät hekin voisi, Duterte sanoi presidentin palatsissa pitämässään puheessa.

– Kuljin ympäri Davaota moottoripyörällä, isolla moottoripyörällä, ja partioin kaduilla etsien hankaluuksia. Todellisuudessa hain yhteenottoja, jotta pääsisin tappamaan.

"Teurastaisin mielelläni kolme miljoonaa"

Duterte otti puheessaan kantaa myös häntä kohtaan esitettyyn kritiikkiin. Presidentin brutaaleja rikoksentorjuntakeinoja vastaan ovat hyökänneet muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sekä ihmisoikeusjärjestöt. Mies vannoi jatkavansa kurinpitoa kritiikistä huolimatta.

Presidenttiä on syytetty omankädenoikeutta harjoittavien kuolemanpartioiden johtamisesta Davaossa. Uutistoimisto AFP:n mukaan partiot ovat mestanneet yli 1 000 rikoksista epäiltyä ihmistä.

Duterte on vaihdellen sekä kiistänyt että myöntänyt osallisuutensa partioiden toimintaan.

Presidentti on kutsunut myös Filippiinien kansalaiset osallistumaan maan huumeidenvastaiseen sotaan ja tappamaan huumeiden käyttäjiä ja salakuljettajia.

Lokakuussa Duterte vertasi itseään natsijohtaja Adolf Hitleriin ja kertoi ”teurastavansa mielellään” kolme miljoonaa huumeaddiktia.

Filippiinien viranomaisten kerrotaan tappaneen 2 086 ihmistä huumeidenvastaisissa operaatioissa sen jälkeen kun Duterte tuli valituksi presidentiksi. Paikallisten tilastojen mukaan yli 3 000 muuta on kuollut epäselvissä olosuhteissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.