Mainos

Syntymätodistus paljasti totuuden – nainen oli juhlinut yli 50 vuotta syntymäpäiväänsä vääränä päivänä

Nainen sai selville oikean syntymäpäivänsä vasta 53 vuoden iässä. 

Sandra Blackman, 53, on koko elämänsä luullut syntyneensä 11. marraskuuta, kunnes syntymätodistus osoitti oikeaksi päivämääräksi edellispäivän. Nainen hämmentyi entisestään löydettyään vanhan kirjeen, jossa hänen syntymäpäiväksi mainittiin puolestaan 12 marraskuuta. Mikä siis on oikea päivä?

– Olen hämmentyneempi kuin koskaan ennen, mutta aion silti viettää hyviä juhlia. Kuningattarellakin on kaksi syntymäpäivää, joten miksi minulla ei voisi olla kolmea? Blackman vitsailee.

Vaikka ajatus kolmesta syntymäpäivästä voikin kuulostaa hauskalta, virheellinen syntymäpäivä on aheuttanut ongelmia muun muassa virallisten asioiden hoitamisessa. 

Viranomaisten mukaan inhimilliset virheet ovat luultua yleisimpiä

Nainen näki syntymätodistuksena ensimmäistä kertaa vasta tämän vuoden tammikuussa. Todistuksessa aiemmin kirjoitettu päivämäärä oli yliviivattu ja tilalle kirjoitettu uusi päivämäärä, 10. marraskuuta. Blackmanin äiti oli allekirjoituksellaan vahvistanut muutoksen, mutta ei ollut kertonut siitä koskaan lapselleen.

– Miten ihmeessä äitini on voinut kertoa minulle väärän päivämäärän koko elämäni ajan? Olemme aina juhlineet syntymäpäivääni yhdentenätoistapäivänä, Blackman ihmettelee.

Kaikkiin todistuksiin, kuten pankkiasiakirjoihin on merkitty Blackmanin virheellinen syntymäpäivä. Virallisen syntymätodistuksen löytymisen jälkeen päivämäärä tulee viranomaisten mukaan muuttaa oikeaksi kaikkiin asiakirjoihin.

– Olen huolissani siitä, että minua syytetään petoksesta, jos en selvitä asiaa.

Naisen kotikaupunki Bristolin viranomaisten mukaan tämän kaltaiset tapaukset eivät ole niin harvinaisia kuin voisi luulla. Ennen digitaalisia järjestelmiä vanhemmat olivat vastuussa lastensa rekisteröimisestä ja syntymätodistukseen kirjattiin vanhempien antamat tiedot.

Vielä nykypäivänäkin vanhempien täytyy allekirjoituksellaan vahvistaa, että tiedot on kirjattu järjestelmään oikein. Viranomaisten mukaan synnytys on stressaava hetki, mikä mahdollistaa inhimillisten virheiden syntymisen.  

Asianajaja James Skinnerin mukaan asiasta ei seuraa Blackmanille ongelmia, sillä hänellä itsellään ei ollut aavistustakaan päivämäärän virheellisyydestä. 

Video: Syntymäpäivään voi juhlia vaikka tällaisen kakun voimin.

Lähteet: Metro, Bristolpost

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.