Koko nelihenkinen perhe jakaa saman syntymäpäivän – lääkäri pitää äärimmäisen harvinaisena

Amerikkalaisäiti synnytti kahdet identtiset kaksoset 0:34
MTV Uutiset kertoi keväällä kuinka äiti synnytti kahdet identtiset kaksoset Amerikassa.

Yhdysvaltalaispariskunta jakaa saman syntymäpäivän sekä toistensa että yhteisten lastensa kanssa. Kaikki neljä ovat syntyneet 18. elokuuta.

Yhdysvaltojen Clevelandissa asuvat José Erwin ja Scierra Blair tapasivat toisensa elokuussa 2022. 

Pari kertoo eri medioille törmänneensä toisiansa kaikkialla, ja pitivät sitä merkkinä, että heidän olisi tutustuttava. Pariskunnan tarinan ovat kertoneet muun muassa Mirror ja Good Morning America.

Kaksi viikkoa treffailtuaan parille selvisi, että he jakavat saman syntymäpäivän eli 18. elokuuta.

Äiti ei halunnut jakaa juhlapäiväänsä

Pari alkoi odottaa kaksosia, ja alussa näytti siltä, että sisarusten syntymäpäivä saattaisi olla samassa kuussa kuin vanhempien, mutta laskettu aika olisi reilu viikkoa myöhemmin elokuun 28. päivä.

Scierra ei ollut innoissaan ajatuksesta jakaa syntymäpäivää lastensa kanssa, sillä hän ei pitänyt edes siitä, että hän jakoi sen miehensä kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Kun lääkärit kertoivat Scierralle pari viikkoa ennen laskettua aikaa, että hänen täytyi synnyttää etuajassa, kävi Josén mukaan nopeasti selväksi, että heidän esikoislapsensa voisivat jakaa vanhempiensa syntymäpäivän.

– Scierra meni lääkäriin 17. elokuuta, josta hänet ohjattiin saman tien synnytyssairaalaan, José kertoo.

Toinen kaksosista oli perätilassa, joten Scierran täytyi synnyttää keisarileikkauksella. José myöntää, että hän oli se, joka halusi kaksosten syntyvän samana päivänä kuin vanhempansa. 

– Puhuin koko ajan Scierralle, että haluaisin, että kaksoset tulisivat syntymäpäivänämme.

– Ajattelin, että miksi emme vain antaisi lastemme viettää samaa syntymäpäivää kuin me.

Lääkärit suostuivat odottamaan

Vanhemmat selvittivät, että oli turvallista odottaa vuorokauden vaihtumisen yli, ja että leikkaus voitaisiin tehdä vasta aamuyöllä 18. elokuuta.

Lääkärit suostuivat odottamaan, mutta se tarkoitti myös äidin osalta sitä, että paasto ennen leikkausta pitenisi kahdeksalla tunnilla. José päätti tukea kumppaniaan ja pidättäytyi itsekin ravinnosta.

– Sanoin Scierralle, etten minäkään söisi tai joisi. Odotimme kahdeksan tuntia, ja kun kaikki oli valmista, hänet otettiin sisään, ja hän synnytti poikamme ja tyttäremme minuutin välein, Ervin iloitsi.

Syntyivät minuutin välein

Niinpä päivän kestäneen odotuksen jälkeen ohiolaisessa sairaalassa aamuyön ensitunnilla syntyi José III kello 00.35. Tytär Aŕia syntyi kello 00.36.

Sisarukset painoivat hieman yli viisi kiloa kumpikin. Ylpeä isä kertoi, että kaksoset yhdistävät heidän perheensä.

– Haluan, että he ovat ikuisesti parhaita ystäviä ja todella läheisiä. Tämä on minun perheeni, ja tunnen itseni niin siunatuksi.

Sairaala onnittelee pienokaisia

Cleveland Clinic Hillcrest -sairaalassa, jossa Scierra ja Josè saivat kaksosensa, on iloittu perheen puolesta.

Synnytysten ja gynekologian johtava lääkäri Jennifer Eaton kuvailee "äärimmäisen harvinaiseksi" tapaukseksi, että koko perheellä on yhteinen syntymäpäivä.

Good Morning America -uutisille tapausta kommentoinut Eaton lisäsi, että sairaala on kiitollinen saadessaan olla mukana tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa.

– Olemme innoissamme siitä, että saimme olla mukana tässä erityisen erikoisessa synnytyksessä, ja olemme erittäin onnellisia perheen puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat