Mainos

Sydneyn metsäpalot raivoavat yhä

Palomiehet taistelevat edelleen Sydneyn pohjoisissa esikaupungeissa maansiirtokoneita ja helikoptereita käyttäen estääkseen metsäpalojen leviämisen. Metsäpalot ovat edenneet jo noin 15 kilometrin päähän Sydneyn keskustasta.

-Tilanne on nyt todella paha, arvioi Uuden Etelä-Walesin osavaltion palopäällikkö Phil Koperberg. Lämpötilan arvioitiin nousevan keskiviikkona Sydneyssä 35 celsiusasteeseen ja alueella puhalsi voimakas tuuli. Metsäpaloissa on tähän mennessä tuhoutunut ainakin 150 taloa, mutta ihmishenkien menetyksiltä on vältytty.

Yli sata metsäpaloa, useimmat niistä tahallaan sytytettyjä, on riehunut Australian itärannikolla joulun jälkeen. Poliisi ilmoittaa pidättäneensä 20 ihmistä epäiltyinä palojen sytyttämisestä. Sydneyn paloja on kutsuttu taltuttamaan 20000 palomiestä muulta Uuden Etelä-Walesin osavaltiosta. Palomiehet pumppasivat sammutustöissä vettä myös yksityisasuntojen uima-altaista.

Palot saattavat jatkua pitkään

Sydneyn metsäpalot saattavat jatkua vielä pitkään. Alueen sääennuste lupaa kuivan, kuuman ja tuulisen sään jatkuvan toistaiseksi.

Metsäpalot ovat aiheuttaneet Sydneyssä valtavat liikenneruuhkat, sillä mm. alueen päämoottoritie on jouduttu sulkemaan sankan savun takia.

Astmasta tai muista hengitystiesairauksista kärsiviä on kehotettu pysymään sisätiloissa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.