Mainos

Sydney jengitulituksen armoilla - paikallisten pelko kasvaa

Järjestäytyneen rikollisuuden tulitaistelu yltyy Australian Sydneyssä. Australian poliisi yrittää voimattomana taltuttaa alati kiihtyvää ammuskelua.

Viimeisen neljän päivän aikana tulitaisteluja on ollut neljä ympäri kaupunkia ja yhteensä 19 tässä kuussa.

Yksistään viime yönä Sydneyssä oli viisi drive-by-tulitaistelua, jossa ajoneuvo ajaa valot pimeänä kohteen ohi ja ampuu samalla. Viimeisimmässä iskussa luotisateen sai kolme kotia ja kaksi tatuointiliikettä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta viisi pientä lasta oli vaarassa yhdessä tulitetussa talossa.

Poliisi uskoo, että neljän viime yön iskun takana oli kaksi moottoripyöräjengiä - Nomads ja Hells Angels. Vaikka iskut ovat tarkkaan suunnattuja, vain yksi harhaluoti tarvitaan sivullisten vahingoittamiseen tai kuolemaan, poliisi toteaa.

Poliisi vakuuttaa, että he tekevät kaikkensa tulitaistelun lopettamiseksi. Siitäkin huolimatta vain muutama pidätys on saatu tehtyä, koska uhrit ovat haluttomia auttamaan poliisia.

40 000 euron vihjepalkkio?

Uuden Etelä-Walesin osavaltion oppositiojohtaja John Robertsonin mielestä niille, joiden tietojen ja vihjeiden avulla saadaan tehtyä pidätyksiä ja tuomioita, pitäisi saada lähes 40 000 euron palkkio.

- Tämä järjestäytyneen rikollisuuden sota jatkuu ja sidneyläiset joutuvat elämään pelossa.

Osavaltion pääministeri Barry O'Farrell muistuttaa, että poliisi on kaikesta huolimatta edistynyt tänä vuonna.

- Vuoden alusta on tehty 74 pidätystä ampuma-aserikkomuksiin liittyen, 147 asetta ja 21 500 ampumatarviketta on takavarikoitu. Uskon vahvasti Uuden Etelä-Walesin poliisiin.

Australian kaduilla uskotaan olevan 10 000 laitonta käsiasetta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.