Sveitsiläistähti pyysi anteeksi – raju löylytys MM-kisojen pudotuspeleissä ei jättänyt seliteltävää: "Hävisimme ottelun jo avausjaksolla"

6:05
Ottelukooste: Portugali höyhensi Sveitsin Goncalo Ramosin johdolla – Xherdan Shaqiri oli iskeä upean vapaapotkumaalin avausjaksolla

Sveitsin keskikentän avainpelaaja Xherdan Shaqiri oli kallella kypärin Portugalille kärsityn ruman neljännesvälierätappion jälkeen. Sveitsin kansan suuntaan lähti anteeksipyyntö 1–6-tappion jälkeen.

Yhdysvaltalaisessa MLS-liigassa Chicago Firea edustava Shaqiri oli lähellä laukoa Sveitsille vapaapotkumaalin puolen tunnin pelin jälkeen, mutta veto viuhui täpärästi ohi maalin.

– Tänään meidän on pyydettävä anteeksi kaikilta Sveitsin faneilta. Nämä eivät olleet todelliset kasvomme, Shaqiri sanoi Reutersin mukaan.

– Olemme erittäin pettyneitä. Meille näytettiin rajamme tänään. Valmentaja teki meille suunnitelman, mutta se ei toiminut kohdallamme. Hävisimme ottelun jo avausjaksolla ja olimme jatkuvasti askeleen jäljessä.

Sveitsin päävalmentajan Murat Yakinin sopimus on voimassa vielä kahden vuoden ajan. Maa on yltänyt MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon viimeksi vuonna 1954. Tiistaina Portugali yllätti myös 48–vuotiaan sveitsiläisluotsin.

– Meidän on hyväksyttävä tämä tappio ja onniteltava Portugalia. He olivat tänä iltana paras joukkue. He yllättivät meidät, Yakin sanoi. 

– Hävisimme tänään, mutta se ei tarkoita, että meidän pitäisi olla liian pessimistisiä ja kritisoida kaikkea. Joukkue on osoittanut hyvää henkeä, Yakin sanoi ja muistutti joukkueen hävinneen kisoissa vain yhden ottelun.

– Tämä tappio kuitenkin sattuu. Tulos ja tapa hävitä surettavat minua.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja