Mainos

Sveitsiläinen "vihan hotelli" joutui someraivon silmään juutalaisille asiakkaille osoitettujen opasteiden vuoksi – syytetään antisemitismistä

Sveitsiläisen hotellin juutalaisille asiakkaille suunnatut "opastekyltit" ovat herättäneet närää niin sosiaalisessa mediassa kuin Israelin valtionjohdonkin keskuudessa. Muun muassa brittilehti The Guardian kertoo, että Sveitsin Alpeilla sijaitsevaa Paradies-hotellia syytetään nyt antisemitismistä.

Raivo Sveitsin Arosassa sijaitsevan huoneistohotellin kylteistä repesi, kun hotellin asiakas julkaisi niistä kuvan Facebookissa, The Guardian kertoo. Kuva kyltistä on sittemmin levinnyt myös muualla sosiaalisessa mediassa.

– Juutalaisille vieraillemme, naisille, miehille ja lapsille, olkaa ystävällisiä ja käykää suihkussa ennen uima-altaaseen menoa. Jos rikotte sääntöjä, minun on pakko sulkea uima-allas teiltä, hotellin uima-altaan läheisyyteen sijoitetussa kyltissä kehotettiin.

Toinen, hotellin keittiöön sijoitettu opaste ilmoitti, että ”juutalaiset vieraat” saavat käyttää hotellin keittiön pakastinta vain rajattuina kellonaikoina aamupäivällä ja illalla.

– Toivon, että ymmärrätte, että henkilökuntamme ei pidä siitä, että heitä häiritään kaiken aikaa, kyltissä todettiin.

Pian hotellin johdon ryöpytys otti lisäkierroksia, kun tieto kylteistä levisi Israelin mediassa.

Muun muassa valtion varaulkoministeri Tzipi Hotovely kommentoi asiaa ja kutsui kylttejä ”rumimmaksi mahdolliseksi antisemitistiseksi teoksi”, The Guardian kertoo.

Hotellia vaadittu suljettavaksi

Paradies-hotellin johtaja Ruth Thomann kertoi sveitsiläisen 20Minutes-sanomalehden haastattelussa, että viestejä ei oltu tarkoitettu antisemitistisiksi ja että hän oli valinnut sanansa väärin niitä kirjoittaessaan, The Guardian kertoo.

Toisen sanomalehden haastattelussa Thomann selitti kylttejä sillä, että hotellin muut asiakkaat ovat valittaneet joidenkin juutalaisten asiakkaiden tavasta jättää suihku väliin ennen hotellin uima-altaaseen pulahtamista.

Keittiöön pakastimen läheisyyteen kiinnitetty viesti liittyi puolestaan siihen, että hotellia suosivat ultraortodoksijuutalaiset ovat säilyttäneet pakastimessa kosher-ruokia. Thomannin mukaan pakastimen käyttöä rajoitettiin, jotta hotellin henkilökunta voisi viettää ruokatuntiaan rauhassa, The Guardian kertoo.

Lehden mukaan Sveitsin ulkoministeriön edustaja on ollut tapauksen tiimoilta yhteydessä Israelin Sveitsin-suurlähettilääseen ja kyltit on sittemmin poistettu. Juutalaisten asiaa ajava ihmisoikeusjärjestö Simon Wiesenthal -keskus on vaatinut "vihan hotellia" suljettavaksi ja sen johdolle rangaistuksia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja