Saksalainen hotellinomistaja asetti vieraille painorajan – tilat "eivät sovellu" yli 130 kilon painoisille

Milloin naisen ylipainosta tulee miehelle ongelma? Miehet vastaavat 0:25
Milloin naisen ylipainosta tulee ongelma miehelle? Miehet vastaavat.

Saksalainen hotellinomistaja joutui keskelle kohua ilmoitettuaan, että yli 130 kiloa painavat vieraat eivät ole tervetulleita.

Saksalaisen Beachhotel Sahlenburgin omistaja Angelika Hargesheimer on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä sen jälkeen, kun hän kertoi hotellin nettisivuilla, että hotellin tilat ”eivät sovellu” henkilöille, jotka painavat yli 130 kiloa. Aiheesta uutisoi muun muassa australialainen 7 News -sivusto.

Hargesheimer kertoi paikalliselle medialle, että hän pelkää ylipainoisten asiakkaiden vahingoittavan ”klassisia” huonekaluja. Hän tahtoo hotelliinsa huonekaluiksi vain suunnittelijoiden luomuksia.

Oikeuskiista asiakkaan kanssa vaikutti päätökseen

Omistaja ei pidä näkemystään syrjivänä. Hän kertoo päättäneensä painorajoituksesta sen jälkeen, kun eräs ylipainoinen vieras oli haastanut hänet oikeuteen. Vieraan nukkuessa sänky oli nimittäin hajonnut. Asia sovittiin myöhemmin ilman oikeudenkäyntiä.

Hargesheimerin mukaan toisten ylipainoisten vieraiden on ollut vaikea mahtua suihkutilaan. Myös aamiaistilan tuolien ahtaudesta on tullut valituksia.

7 News kertoo, että asiantuntijoiden mukaan hotellin käytäntö ei kuitenkaan näyttäisi olevan liittovaltion yhdenvertaisuussäännösten vastainen. Friedrich Schorb Bremenin yliopistosta kommentoi Bild-lehdelle, että vaikka hotellin käytäntö ei riko säännöksiä, on se silti nöyryyttävä ja ”edesauttaa ylipainoisten ihmisten eristämistä”.

Lue myös:

    Uusimmat