Mainos

Suvi Teräsniska ei karsastanut iskelmätähteyttä ja levytti Yötä

Tällä vuosituhannella on ollut perin epätrendikästä ryhtyä iskelmälaulajaksi. Kolarista lähtöisin oleva Suvi Teräsniska kuitenkin teki niin, ja on vielä kaiken lisäksi menestynytkin valitsemillaan poluilla.

Teräsniska itse ei pidä valintaansa mitenkään omituisena.

– Meillä kotona iskelmä oli jokapäiväinen juttu, varsinkin äiti kuunteli paljon iskelmää. Meillä soivat jatkuvasti muun muassa Agents, Jari Sillanpää ja Matti ja Teppo.

– Ja viime vuosina on ollut yhä vaikeampaa määritellä, mikä nyt lopulta on iskelmää ja mikä ei. Enhän minäkään laula puhtaasti tanssimusiikkia. Minusta on sanottu, että edustan iskelmän uutta aaltoa, Teräsniska muistuttaa.

Teräsniskalle ei missään nimessä ole ongelma leimautua iskelmätähdeksi.

– En ole sitä karsastanut. Eikä ole mitään syytä lähteä karistamaan sitä pois. Kyse on pitkälle vain siitä, minkälaisena minut halutaan nähdä.

Kärpät vastaan Ässät

Teräsniskan uusi albumi Hän tanssi kanssa enkeleiden on melkoisen harvinainen veto: tribuuttilevy yhtyeelle, joka on edelleen täysissä voimissaan. Kyseinen yhtye on Yö, jota Teräsniska on aina ihaillut lähes maanisesti.

– En minä tiedä mistä maniat noin ylipäänsäkään saavat alkunsa. Minä nyt vain olen aina tykännyt palavasti Yön musiikista.

– Tiedän kyllä Yöllä olevan sellaisia faneja, joiden mielestä Suvi Teräsniska laulamassa albumillisen verran Yön kappaleita ei ole ollenkaan hyvä idea. Mutta en minä ole tunkemassa Yöksi Yön paikalle. Mielestäni Yön musiikki nyt vain on niin mielettömän kaunista.

Teräsniskan albumilla vierailee Yön keulahahmo ja Teräsniskan ystävä Olli Lindholm. Yö-pomo on kunnioittanut Teräsniskaa muun muassa antamalla hänelle lempinimen lapinnoita.

Teräsniskan ristiminen lapinnoidaksi liittynee siihen, että Lindholm on armoton Porin Ässien kannattaja. Teräsniska puolestaan vannoo hurmioituneena Oulun Kärppien nimeen. Asetelma on kuulemma taannut kaverusten välille useita hilpeän naljailun tuokioita.

Stålnacke sanoo vastaan

Yö ja Kärpät saivat myös kunnian nousta teemoiksi, kun Teräsniska muinoin tapetoi julisteilla ja lehtileikkeillä huoneensa seiniä. Yhden seinistä hän nimesi Yö-alttariksi, toisen Kärpät-alttariksi.

– Kärppien otteluissa olen käynyt paljon, myös vierasotteluissa, Oulussa asuva laulaja kertoo.

– Mutta vaikka Kärpät ottelun häviäisikin, ei se minulle nyt sentään maailmanloppua merkitse.

Lapinnoidaksi nimittely on voinut lähteä siitäkin, että Suvi Teräsniska joskus sanoo Lindholmille vastaan.

– Se on Ollille kova paikka, kun nainen ja vieläpä nuori sellainen sanookin sille takaisin, 23-vuotias laulaja kertoo.

– Tilanne on siis muuttunut. Olin ennen todella ujo ja hiljainen, enkä uskaltanut koskaan väittää kenellekään vastaan.

Moni on luullut nimen Suvi Teräsniska olevan taiteilijanimi. Sellainen se ei kuitenkaan ole.

– Kyseessä on suomennettu nimi. Se oli joskus useita vuosikymmeniä sitten Stålnacke.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.