Suvi Pitkäsen kalenteri tyhjeni ja asiakkaat kaikkosivat koronapandemian vuoksi: "Ihmiset eivät ymmärrä pienyrittäjien ahdinkoa"

Suvi Pitkänen työskentelee pienyrittäjänä, mutta töitä ei tahdo riittaa koronapandemian vuoksi.

DJ-kaunotar Suvi Pitkänen on monien yrittäjien lailla ahdingossa koronaviruspandemian vuoksi. Pitkäsellä on kolme kauneushoitolaa, Oulussa, Nurmeksessa ja Levillä. Hän on suunnitellut luopuvansa kauneusalasta, mutta näin nopeaa ja radikaalia ratkaisua hän ei ajatellut tekevän.

– Kaikki muut, paitsi Levin hoitola, ovat avoinna. Hoitoloissa on alivuokralaisia töissä, mutta kalenterit tyhjentyivät koronakriisin vuoksi. Minun piti itse lopettaa alalla ja tarkoitus oli myydä hoitolat pois. Minulla on henkilö valmiina, joka voisi jatkaa niiden pyörittämistä. En kuitenkaan haluaisi lopettaa näin radikaalilla tavalla, Pitkänen kertoo.

Kauneusbisneksen lisäksi Pitkänen tekee DJ-keikkoja ympäri Suomea, mutta keikkakalenteri on tällä hetkellä tyhjä, lukuun ottamatta paria kesälle sovittua keikkaa.

– Raha-asiat ahdistavat todella paljon. Ihmiset, jotka eivät ole pienyrittäjiä, eivät ymmärrä tätä ahdinkoa. Saan kelalta opintotukea 300 euroa kuukaudessa, koska opiskelen Laajasalon opistossa radiojuontajaksi, Pitkänen kertoo.

– Kyllä tästä jotenkin selvitään. Täytyy käydä pankin kanssa neuvottelemassa laina-asiat uusiksi, Pitkänen jatkaa luottavaisena.

Pitkänen on jo useamman vuoden asunut avoliitossa miesystävänsä Marko Sompin kanssa. Heillä on yksi yhteinen tytär Sofiel, ja Pitkäsellä on entisestä liitosta Safina-tytär.

– Monella ei ole mitään taloudellista turvaa, mutta minulla on sentään joku turva. Mieheni tekee etätöitä kotona, hän tuo rahan taloon tällä hetkellä.

– Pelottaa vain, kuinka selviä kauneushoitoloiden maksuista, kun ne rysähtävät niskaan.

Pitkänen on kärsinyt sitkeästä flunssasta viime viikonlopusta lähtien, kun hän palasi Lapista. Hän kävi koronavirustestissä, joka osoittautui negatiiviseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja