Suvi Miinalan kassi:

- kanttarelleja - vadelmia - Brie-juustoa - 2 tomaattia - kurkku - Fazer Sininen - suklaapatukka

Oranssin keittiön reseptit:

Kanttarellikeitto

100 g kanttarellejä 1/2 sipuli 2 dl kermaa 2 dl valkoviiniä pala kurkkuaFreesaa hetki sieniä ja pilkottua sipulia. Kuori, poista siemenet ja suikaloi kurkku, ripottele päälle suolaa ja anna "graavaantua" 5 min. Lisää keittoon valkoviini ja anna kiehua 8 min, lisää kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla ja nauti.

Munakoiso-kanttarellilehikäinen

3 ohutta siivua munakoisoa 60 g kanttarellejä 1 rkl pilkottua sipulia 3 basilikan lehteä oliiviöljyä

Paista munakoisosiivut, sipuli ja sienet oliiviöljyssä. Kokoa annos torniksi ja laita jokaiseen väliin basilikan lehti.

Tomaatti-kurkkusandwich

2 siivua leipää 1 tomaatti pala kurkkua basilikaa balsamiviinietikkaa oliiviöljyäVoitele leivät voilla kevyesti. Siivuta kurkku ja tomaatti ja täytä leipä. Pirskottele väliin balsamicoa ja oliiviöljyä. Lisää pari basilikan lehteä väliin ja nauti.

Paistettua Brie -juustoa ja vadelmamelbaa

3 siivua Brie-juustoa 1 muna vehnäjauhoja korppujauhoja 100 g vadelmia 1 rkl sokeria

Paneeraa juustot munalla sekä vehnä- ja korppujauhoissa. Paseeraa vadelmat tiheän siivilän läpi ja lisää sokeri. Paista Brie-juustosiivut voissa miedolla lämmöllä.

Kanttarellitempura

Sekoita keskenään vehnäjauhot, vissy ja leivinjauhe. Lämmitä öljy kattilassa 160 c. Dippaa sienet tempurataikinaan ja frittaa rapeiksi. Nauti soijan kanssa.

Vadelma -suklaamuffinssi

2 munaa 3 dl vehnäjauhoja 1 dl maitoa 50 g sulatettua voita 1 tl leivinjauhetta 1 dl vadelmia 2 rkl raastettua suklaata 50 g kuutioitua Brie-juustoa

Vatkaa munat vaahdoksi. Lisää maito, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi (vahvuudeltaan leipätaikinan oloiseksi). Lisää loput ainekset ja kaada muffinssivuokiin. Paista uunissa 200 c 15 min.

Lue myös:

    Uusimmat