Mainos

Suurvaltajohtajien tapaaminen päättyi

Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huippukokous on päättynyt tänään Moskovassa. Vaikka Venäjän talouden tilanne dominoikin keskusteluja, kuului huippukokouksen ohjelmaan myös muun muassa kahden asevalvontaan liittyvän sopimuksen allekirjoittaminen.

Clinton sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Yhdysvaltain ja koko muun maailman olevan valmis lisäämään apuaan Venäjälle, jos se pysyy uudistuspolitiikan tiellä. Clinton ilmoitti myös saaneensa vaikutelman, että Jeltsin on edelleen sitoutunut uudistuksiin. Hän sanoi jättävänsä Venäjän duuman johtomiehille viestin, ettei talouspolitiikan nykyistä kurssia tule muuttaa. Clinton totesi tukevansa "voimakkaasti" kansainvälisen avun lisäämistä, jos Venäjä jatkaa uudistuspolitiikkaa. Jeltsin kiitteli huippukokouksen antia sanomalla, etteivät hän ja Clinton olleet eri mieltä yhdestäkään kysymyksestä.

Presidentit allekirjoittivat neuvottelujen päätteeksi asiakirjat, joissa luvataan pienentää plutoniumvarastoja ja antaa toiselle osapuolelle tietoja ohjusten laukaisuista eri puolilla maailmaa. Clinton vetosi duumaan, jotta se vahvistaisi pitkään viivästyneen Start II -aseriisuntasopimuksen. Myöhemmin tänään Clinton tapaa muun muassa kommunistien johtaja Gennadi Zjuganovin ja Krasnojarskin kuvernööri Aleksandr Lebedin. Presidentti Clinton lähtee Moskovasta huomenna Irlannin-vierailulle.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.