Suurseura Ajaxin pelaaja latasi nyrkillä vastustajan kannattajaa – video levisi sosiaaliseen mediaan: "Kadun toimintaani"

Hollannin suurseuraa Ajaxia edustava Steven Berghuis löi vastustajan kannattajaa Twente-ottelun yhteydessä sunnuntaina. 31-vuotiaan voimakas lyönti tallentui videolle ja levisi sosiaaliseen mediaan.

Amsterdamilaisen Ajaxin pelaaja Steven Berghuis menetti täysin malttinsa Twenten kannattajalle sunnuntaina joukkueensa häviämän ottelun jälkeen sunnuntaina. Berghuis oli kävelemässä joukkueensa linja-autoon 1–3-tappio niskassaan, kun jokin Twenten kannattajan sanoma meni hänen ihonsa alle.

Vahvistamattomien väitteiden perusteella Twente-kannattaja olisi solvannut toista Ajaxin pelaajaa rasistisesti.

Berghuis löi tai ainakin yritti lyödä suoja-aidan toisella puolella ollutta Twenten kannattajaa voimalla. Lyöntinsä jälkeen pelaaja jäi vielä hetkeksi paikalleen vaihtamaan sanoja ja osoittelemaan kannattajaa ennen kuin hänet ohjattiin astumaan Ajaxin bussin kyytiin.

Berghuis kertoi myöhemmin tiedotteessa joutuneensa provosoiduksi, mutta ei selitellyt tekoaan sen enempää.

– Kadun toimintaani, minun ei olisi pitänyt tehdä niin. Jokaisen vierasottelun jälkeen saamme kuulla paljon ikäviä kommentteja samalla, kun annamme nimikirjoituksia niille faneille, jotka niitä haluavat. Minä olen tottunut siihen, mutta ihmiset ajattelevat, että he voivat huutaa mitä vain. Minun tekoni ei ratkaise mitään, ymmärrän sen. Se ei ollut oikein, ja minun on oltava esimerkillinen pelaaja Ajaxissa, Berghuis kommentoi alankomaalaisen De Telegraaf -lehden mukaan.

Ajaxin mukaan Berghuis kertoi tapahtumista tuoreeltaan seuran johdolle ja pyysi tekoaan anteeksi. Häntä on rangaistu seuran sisäisillä sakoilla.

Päättynyt kausi oli menestykseen tottuneelle Ajaxille heikko. Joukkue jäi Eredivisien kolmanneksi ja siten ulos ensi kauden Mestarien liigasta. Europeleihin joukkue pääsee kuitenkin Eurooppa-liigan karsintojen myötä.

Sunnuntaina kärsitty 1–3-tappio Twentelle ei muuttanut Ajaxin tilannetta enää suuntaan tai toiseen.

Lue myös:

    Uusimmat