Seura valmis rankaisemaan Glen Kamaran rasistisesta solvaamisesta syytettyä pelaajaa: "Kunnioitamme päätöstä"

Rasismikohun keskiössä oleva tshekkiseura Slavia Praha aikoo tyytyä Euroopan jalkapalloliiton Uefan ratkaisuun, kun Eurooppa-liigan ottelun välikohtauksen tutkinta saadaan valmiiksi.

Slavian Ondrej Kudelan syytetään solvanneen rasistisesti Rangersin Glen Kamaraa Eurooppa-liigan ottelussa torstaina. Slavia julkaisi asiasta maanantaina tiedotteen, jossa seura vakuutti kunnioittavansa Uefan tulevaa  päätöstä ja toimivansa sen vaatimalla tavalla. Samalla seura esitti toiveen, että kohun synnyttämä vihanpito laantuisi.

– Kaikki, mitä Glasgowssa tapahtui on nyt Uefan ja – meidän aloitteestamme – Skotlannin poliisin tutkinnassa. Uskomme, että asia tutkitaan läpikotaisin ja kunnioitamme päätöstä. Jos sitä vaaditaan, me toimimme, Twitterissä julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

– Toivomme, ettei tilanne eskaloidu enempää. Saamme tietää tutkinnan tuloksen pian. Vetoamme faneihimme, että he pidättäytyisivät kaikista asiattomista kommenteista ja uskomme, että Rangers FC toimii samoin. Se on ainoa mahdollinen tapa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Slavia kertoi aiemmin tehneensä rikosilmoituksen Skotlannin poliisille ottelun jälkeisistä tapahtumista. Seura väittää Kamaran hyökänneen Kudelan kimppuun ottelun jälkeen stadionin sisätiloissa.

Maanantaina Slavia ilmoitti, ettei se tule kommentoimaan asiaa enempää. Aiemmin se on kiistänyt Kudelan rasistisen käytöksen.

– Emme pidä asiallisena osallistumista mielipiteiden vaihtoon sosiaalisessa mediassa, jossa kaiken muun lisäksi on julkaistu tappouhkauksia kannattajillemme.

Slavia voitti ottelun Glasgowssa maalein 2–0 ja eteni neljännesvälieriin Arsenalia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat