Mainos

Suurmusikaali Myrskyluodon Maija kaupunginteatteriin – vahvan suomalaisen naisen tarina

2:06

Helsingin Kaupunginteatterin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden esitys on suurmusikaali Myrskyluodon Maija.

Vahvan naisen tarina kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla keskellä merta. Maija on vahva nainen, joka selviytyy omilla ehdoillaan ankarissa luonnon olosuhteissa.

Viime vuosisadalla kirjoitettu klassikkoteos on suomalaisen naisen kasvutarina, mutta se voisi olla symbolisesti myös 100 vuotiaan Suomi neidon tarina itsenäiseksi.

Elokuussa ensi-iltansa saava suurmusikaali Myrskyluodon Maija avaa remontoidun 50-vuotiaan Helsingin kaupunginteatterintalon syyskauden. 

Lasse Mårtensonin musiikkiin on tehty uudet sanoitukset Maija Vilkkumaa, joka yllättyi luettuaan Maijan tarinan. 

– Maija menee naimisiin nuorena ja on aluksi epävarma joutuu myös tosi kauaksi kotoa. Hän joutuu olemaan siellä säiden armoilla ja perustamaan perheen. Pikkuhiljaa Maija löytää sen oman vahvuutensa ja oman minuutensa. Kaikesta huolimatta arki ei ole väsyttävää raatamista vaan Maijalla on koko ajan se taika ja isous olemassa. Se on todella viehättävää tässä, kuvailee Vilkkumaa tarinaa.

Näin Lasse Mårtenson kuvailee MTV Uutisille 10.8.2014 antamassaan haastattelussa Myrskyluodon Maijan musiikin syntymistä ja omaa erityistä suhdettaan saaristoon. 

4:38

Saaristo on mikrokosmos elämästä

Suurmusikaalin dramaturgiasta vastaa Seppo Parkkinen, joka muistuttaa, että Maijan kertomus alkaa jo ennen miehensä Jannen tapaamista. 

– Saaristo on oikeastaan mikrokosmos elämästä. Ihmiset ovat riippuvaisia luonnosta ja merestä, joka sanelee elämän ehdot. Meri on samalla portti maailmaan ja yhdysside ihmisten välillä, kertoo Parkkinen.

Parkkisen mukaan kyse on siis ennen kaikkea Maijan kamppailutarinasta.

– Hän pystyy murtamaan ennakkokäsityksiä siitä, mitä nainen voi tehdä ja miten naisen pitää ajatella. Maijan tarina on ajaton, vaikka se sijoittuu 1800-luvulle, sillä kirjailija Anni Blomqvistin näkökulma on yksilötasolla, pohtii Parkkinen.

Syksyllä ensi-iltansa saavaan esitykseen on myyty ja varattu lippuja yli 33 000.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.