Suurisilmäinen ja surullisen näköinen Väinö Linna etsii kotia – kissan ilmoituksesta hitti Facebookissa: "Hyvin arka, sellainen paheksuva tyyppi"

5:31
Kissojen hylkääminen ei ole Suomessa vain kesäinen ongelma, vaan lemmikkejä hylätään ympäri vuoden. Miksi? Katso keskustalua videolta.

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen julkaisu yksinäisestä Väinö Linna -kissasta on kerännyt paljon huomiota Facebookissa.

Suurisilmäinen ja surullisen näköinen, yksinäinen kissa nimeltään Väinö Linna etsii kotia. Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys julkaisi viime sunnuntaina kissan ilmoituksen, ja se on kerännyt jo yli 1 600 reaktiota, satoja jakoja ja kommentteja – selkeästi enemmän yhdistyksen muihin tuoreisiin päivityksiin verrattuna.

– Mä haluan nähdä saman naaman joka päivä, olis ne meidän jutut ja hyvä päivä joka päivä. Ja jonain päivänä mä sit kehräisin sille naamalle, että silläkin olis joskus mukavaa, Väinö Linnan allekirjoittamassa julkaisussa kirjoitetaan.

Komeaksi ja muhkeaksi, mutta araksi kuvaillusta kissasta on oltu paljon yhdistykseen yhteydessä, mutta vielä sille ei ole löytynyt sopivaa kotia.

"Hän ei sovi ihan kenen tahansa kissaksi"

Porvoon eläinyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Marjo Voutilainen kertoo MTV Uutisille, että Väinö Linna päätyi Tolkkisten kissatalolle viime itsenäisyyspäivän tienoilla. Kissa loukutettiin silloin muutaman muun kissan kanssa, ja ne saivat kaikki ajankohdan takia Väinö Linnaan tai tämän kirjojen hahmoihin liittyvät nimet.

Voutilaisen mukaan itse kirjailijan mukaan nimetty Väinö Linna on hyvin tyypillinen kissa, joka päätyy eläinsuojeluyhdistykselle.

– Hän ei ole ollut ihmiskontaktissa ja on mahdollisesti elänyt ulkona pitkään. Väinö Linna on hyvin arka, vähän ehkä sellainen paheksuva tyyppi. Hän ei sovi ihan kenen tahansa kissaksi, Voutilainen kuvaa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Luottamus ihmisiin pitää rakentaa

Kun kissa on arka eikä elänyt samalla tavalla ihmiskontaktissa, on Voutilaisen mukaan kodinsaanti aina hankalampaa. Kaikki kiinnostuneet eivät välttämättä ymmärrä, että kissan kesyttäminen vaatii paljon työtä ja aikaa eikä se tarkoita välttämättä vain päiviä tai viikkoja – pikemminkin mahdollisesti kuukausia.

Väinö Linnan tulevasta kodista toivotaan löytyvän kesykissoja, jotta arka kissa saisi niistä roolimallin. Voutilaisen mukaan kissa ei kuitenkaan oikein sovi perheeseen, jossa on esimerkiksi pikkulapsia.

Vaikka Väinö Linna ei ole sellainen kissa, joka kävisi esimerkiksi kiinni tai käyttäytyisi muuten väkivaltaisesti, ihmiset pelottavat sitä.

– Jos joku katsoo tai tulee häntä kohti, hän saattaa säikähtää. Muuten hän on ihan rento, tykkää makoilla selällään ja ruoka maistuu. Ihmisten läheisyys vain pelottaa vielä, kun luottamus ei ole vielä täysin syntynyt, Voutilainen sanoo.

Tavallisesti Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistykselle päätyneet kissat saavat kodin kahdessa kuukaudessa. Väinö Linnasta on tullut paljon yhteydenottoja puhelimitse ja somen välityksellä yhdistykselle, mutta tosissaan kissan haluavien pitää mennä myös käymään Tolkkisten kissatalolla.

– Jos on valmiustilassa adoptoida haastavampia kissoja, kannattaa seurata meidän nettisivujamme. Näitä tapauksia tulee jatkuvasti lisää, Väinö Linna ei ole ainut, Voutilainen sanoo.

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen nettisivut ja yhteystiedot löydät täältä.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja