Mainos

Suurin osa suomalaisista opiskelijoista poistunut Hongkongista – yltyneet mellakat pakottivat opiskelijat keskeyttämään opinnot maassa

Hongkongissa jatkuvat levottomuudet ovat saaneet suomalaisopiskelijat keskeyttämään opinnot maassa.

Kriisipäivystäjä Raimo Pahkasalo Ulkoministeriöstä kertoo, että suurin osa Hongkongissa olleista suomalaisista vaihto-opiskelijoista poistui maasta sen jälkeen, kun mellakat yliopiston alueilla kiihtyivät viime viikolla.

Pahkasalon mukaan opiskelijat ovat joko palanneet Suomeen tai lähteneet muihin Aasian maihin matkustelemaan ja suorittamaan opintonsa verkossa etänä loppuun. 

Helsingin Sanomien mukaan vaihto-opiskelijoita on ollut Hongkongissa useita kymmeniä.

– Opiskelijoita, jotka ovat olleet yhteydessä meidän Hongkongin pääkonsulaattiin, on neuvottu poistumaan maasta, jos siellä ei ole tarvetta olla, Pahkasalo sanoo.

Turvallisuustilanteesta kyselyjä

Ulkoministeriöön on tullut viime aikoina jonkin verran yhteydenottoja Hongkongin turvallisuustilanteesta.

– Päivystyskeskukseen on tullut yhteydenottoja henkilöiltä, jotka suunnittelevat matkustamista Hongkongiin.

Ulkoministeriö on päivittänyt Hongkongin matkustustiedotetta reilu viikko sitten ja sen mukaan maassa on noudatettava erityistä varovaisuutta. Pahkasalo ohjeistaa kaikkia Hongkongiin suuntaavia tekemään matkustusilmoituksen ulkoministeriöön.

– Pääkonsulaatimme Hongkongissa tiedottaa Facebookissa tilanteesta ja neuvoo matkustajia. Turvallisuustason nostamista ja matkustustiedotteen muuttamista ehdottomasti mietitään uudelleen, jos tilanne vielä pahenee, Pahkasalo sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja