Mainos

Ulkoministeriö varoittanut suomalaismatkailijoita Thaimaan pommi-iskuista: "Kehotamme tarkkavaisuuteen"

2:06

Thaimaassa olevia suomalaismatkustajia kehotetaan tarkkaavaisuuteen. Ulkoministeriö on lähettänyt Thaimaaseen matkustaville varoituksen pommi-iskuista.

Thaimaassa kuoli torstain ja tämän päivän välisenä aikana useissa pommi-iskuissa ainakin neljä ihmistä ja haavoittui kymmeniä. Suomalaisuhreja ei tiettävästi ole. Iskuja tehtiin neljässä eri kaupungissa: Hua Hinissä, Phuketissa, Surat Thanissa ja Trangissa.

Ulkoministeriön vastuuvirkamies Iiris Strandman kertoo, että ulkoministeriö on lähettänyt tiedotteen pommi-iskuista kaikille niille, jotka ovat ministeriölle tehneet Thaimaan-matkustusilmoituksen.

Ulkoministeriön edustusto seuraa tilannetta Bankokissa. Viimeksi kolme tuntia sitten edustuston Facebook-sivuja päivitettiin seuraavalla tiedolla:

– Pommi-iskujen johdosta Thaimaan turvallisuusviranomaiset ovat nostaneet valmiustasoaan, lisänneet turvatoimia liikenteen solmukohdissa ja pystyttäneet tiesulkuja. Viranomaisten mukaan keskeisten turistikohteiden ympärille pystytetään turvatarkastuspisteitä.

Ulkoministeriö ei ole vielä iskujen vuoksi muuttanut matkustustiedotetta Thaimaan osalta. Viimeksi Thaimaan matkustustiedotetta muutettiin elokuun ensimmäisenä päivänä, ja syynä oli kansanäänestys perustuslaista. Tämän arveltiin aiheuttavan levottomuuksia.

Strandman huomauttaa, että matkustustiedotteet ovat vain suosituksia, eikä ketään voi kieltää matkustamasta ulkomaille.

Ulkoministeriön edustusto kehottaa Thaimaassa olevia suomalaisia tarkkaavaisuuteen, välttämään kiireisimpiä turistialueita ja seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita.

Matkustusyhtiö Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski kertoo, että he ovat saaneet muutamia yhteydenottoja suomalaisilta pommi-iskuihin liittyen. Ne ovat enimmäkseen olleet kyselyitä, eikä matkoja ole vielä tiettävästi peruttu.

Suomalaisten kiireisin matkustusaika Thaimaahan on tosin vasta vuodenvaihteessa. Talven matkoja kuitenkin varaillaan jo nyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.