Mainos

Suurimpien puolueiden vaalibudjetit paisuvat

Eduskuntapuolueet pystyvät käyttämään vaaleihin rahaa enemmän mm. ylimääräisen puoluetuen vuoksi. Samalla mainonta ja markkinointi syövät entistä enemmän rahaa.

Kaikki viisi suurinta puoluetta lähtevät ensi kevään eduskuntavaaleihin viimekertaista suuremmilla vaalibudjeteilla. Keskusta tuplaa vaalibudjettinsa neljän vuoden takaisesta ja myös SDP:n ja Kokoomuksen kampanjakassat ovat nyt muhkeammat kuin neljä vuotta sitten.

Keskusta lähtee ensi maaliskuun vaaleihin ennätyksellisellä, 1,5 miljoonan euron budjetilla. SDP ja Kokoomus aikovat selvitä vaalitaistelusta molemmat 900 000 eurolla.

Vasemmistoliitto ei ole vielä lyönyt kiinni vaalibudjettinsa suuruutta, mutta rahaa on kuitenkin varattu viimekertaista enemmän. Selkeä nousija on Vihreät. Puoluesihteerin mukaan vajaat puoli miljoonaa on minimi, mutta tavoitteena on viitosella alkava summa vihreiden vaalityöhön.

Suuren osan eduskuntapuolueiden vaalibudjettien paisumisesta selittää ensi vuonna jaettava ylimääräinen 2,5 miljoonan euron ylimääräinen puoluetuki. Sitä ei jaettu vuonna 2003.

Suurimman siivun puolueiden vaalirahoista vievät mainonta ja markkinointi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.